Στ. Σακελλιων: «Για την κυβερνηση τα παιδια που δεν εχουν προσβαση στην τηλεκπαιδευση ειναι απλως “παραπλευρες απωλειες”»

Σχόλιο του μέλους της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τηλεκπαίδευση και την αξιολόγηση των μαθητών

Τον αποκλεισμό μαθητών από την τηλεκπαίδευση και την αξιολόγηση των μαθητών βάζει στο στόχαστρο της κριτικής του, το μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. κ. Σταμάτης Σακελλίων.

Όπως σημειώνει ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση:

«Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η πλειοψηφούσα παράταξη του Συλλόγου Δασκάλων “Τρεις Ιεράρχες” της Ροδόπης το 38% των μαθητών του νομού δεν έχει ολική πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ετοιμάζονται να δυσκολέψουν την πρόσβαση των μαθητών στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής θα είναι οι μαθητές των φτωχών οικογενειών. Την ίδια στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν έχει πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση το Υπουργείο εμμένει στην αξιολόγηση των μαθητών και στις εξετάσεις. Κινείται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Εκεί αναγνωρίζουν ότι ο κορωνοϊός επέφερε ένα μεγάλο τραύμα στον ψυχισμό των παιδιών και είναι καθήκον της εκπαίδευσης να θεραπεύσει αυτό το τραύμα. Όπως αντιλαμβάνεστε ούτε για αξιολόγηση των μαθητών μιλούν, ούτε για εξετάσεις. Αλλά για την κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το “μνημόνιο Πισαρίδη” αυτά είναι λεπτομέρειες.  Για την κυβέρνηση τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση είναι απλώς “παράπλευρες απώλειες” του “μεταρρυθμιστικού” της οίστρου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.