«Ραγιζει καρδιες» η ταινια 15χρονου μαθητη απο το Αγρινιο για τον κορωνοιο

Μία ταινία μικρού μήκους για την κατάθλιψη και την απώλεια, που συγκλονίζει

«Είμαι ο Τζιχάντ. Η μητέρα μου νοσηλευόταν εδώ και 5 μέρες στο νοσοκομείο της Χεβρώνας με λευχαιμία και κορονοϊό. Λίγο μετά από την απροσδόκητη επίσκεψή μου, η μητέρα μου ξεψύχησε στην Εντατική. Δεν θέλω να το θυμάμαι. Την κοίταζα από το παράθυρο ενώ άφηνε την τελευταία της πνοή», είναι τα πρώτα λόγια που ακούγονται στην ταινία μικρού μήκους του 15χρονου μαθητή από το Αγρίνιο, Κωνσταντίνου Παπαγιάννη.

Φυσικά η περιγραφή αυτή παραπέμπει στην ιστορία ενός 30χρονου άνδρα από την Παλαιστίνη που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου τον περασμένο Ιούλιο. Η μητέρα του Τζιχάντ Αλ Σουαΐτι, Ρασμί Σουαΐτι, νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείο της Χεβρώνας σε άσχημη κατάσταση. Ο νεαρός άνδρας προσπάθησε να μπει στο δωμάτιό της όταν έμαθε ότι η κατάστασή της χειροτέρευε, αλλά δεν του επιτράπηκε η είσοδος. «Έκατσα αβοήθητος έξω από το παράθυρο της ΜΕΘ, παρακολουθώντας τις τελευταίες της στιγμές», είχε πει.

Ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, δημιουργός της ταινίας μικρού μήκους με θέμα τον κορωνοϊό και την απώλεια της μάνας, είναι 15χρονος μαθητής από το Αγρίνιο που φοιτά στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. «Η απώλεια της μάνας για κάθε άνθρωπο είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, πόσο μάλλον για ένα 15χρονο αγόρι», τονίζει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.