«Η ζωη ειναι ωραια» απο τους εθελοντες του 3ου Φεστιβαλ «Η αντανακλαση της αναπηριας στην τεχνη»

Στέλνουν το δικό τους μήνυμα, μέσα από ένα μουσικό βίντεο που θα προβληθεί αύριο Σάββατο

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες, η κινητήριος δύναμη του 3ου Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art», (RoDi) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), στέλνουν το δικό τους μήνυμα, μέσα από ένα μουσικό βίντεο που ετοίμασαν και θα προβληθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Το συγκρότημα RoDi Music Band που έχει δημιουργήσει η εθελοντική ομάδα από το 1ο ακόμη Φεστιβάλ, έφτιαξε ένα μουσικό βίντεο, ερμηνεύοντας μια διασκευή του βραβευμένου με Όσκαρ μουσικού έργου του Nicola Piovani στο κλασικό φιλμ «La Vita è bella» (Η ζωή είναι ωραία), σε ελληνικούς στίχους από τη Λίνα Νικολακοπούλου. Την ιδέα για την επιλογή αυτού του κομματιού και για τη δημιουργία του βίντεο είχε η Βασιλεία Σταμούλη, ειδική παιδαγωγός, η οποία έκανε και την ενορχήστρωση. Την απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα έκανε η Γλυκερία Γκάτζιου, υπεύθυνη της δράσης ήταν Λένα Καραγιαννίδου, μουσικός στο ΚΔΑΠ Περαίας-Πρόσβαση και το video editing επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Αλέξης Λαζαρίδης.

Το μήνυμα είναι σαφές, αλλά όπως σημειώνει η κ. Καραγιαννίδου, «καλό είναι να επαναλαμβάνεται. Όντως η ζωή είναι ωραία». Εκτός από το τραγούδι που ερμηνεύει η RoDi Music Band, το βίντεο περιλαμβάνει και μηνύματα από όλους του εθελοντές και τις εθελόντριες, τους οποίους η επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Βαρβάρα Βάμβουρα χαρακτηρίζει «το πρόσωπο» του Φεστιβάλ και «το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα». Η εθελοντική ομάδα αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία, τα οποία εκπαιδεύονται μαζί και εργάζονται στον κοινό σκοπό.

Την ίδια μέρα προβολής του βίντεο, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τις 10 πμ έως τις 12 μμ, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο της Ομάδας Εθελοντριών/Εθελοντών του Φεστιβάλ, με τίτλο «Εθελοντισμός-Κοινωνική Αλληλεγγύη: ρόλοι, όροι, δικαιώματα και υποχρεώσεις», με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Δ.Κ.

*Περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection Of Disability in art», το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά, από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου, στοn σύνδεσμο: https://rodi.uom.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.