Το Νοσοκομειο «Αγιος Σαββας» κατηγορει γιατρους επειδη νοσησαν απο κορωνοιο

Η διοίκηση του νοσοκομείου κατηγορεί 2 ειδικευόμενους και έναν ογκολόγο γιατρό

Μια πραγματικά αδιανόητη υπόθεση φαίνεται να εκτυλίσσεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, καθώς η διοικήτρια φέρεται να ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για 3 εργαζόμενους. Και ποια ήταν η παραβατική τους συμπεριφορά; Κόλλησαν κορονοϊό!

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες υγειονομικοί που εργάζονται στο νοσοκομείο έχουν νοσήσει με κορωνοϊού κατά το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος, μάλιστα λέγεται ότι είναι πάνω από 60, γεγονός βέβαια το οποίο και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του.

Η συγκεκριμένη διάσταση που έλαβε το ζήτημα θεωρείται τουλάχιστον παράλογη, καθώς σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανείς, το να κατηγορούνται υγειονομικοί που είναι οι πλέον εκτεθειμένοι στην πανδημία, ότι νόσησαν είναι τουλάχιστον γελοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις γιατροί νόσησαν πριν από ένα μήνα από κορωνοϊό και μάλιστα με βαριά συμπτώματα, ενώ μετέδωσαν τον ιό και στις οικογένειές τους. Σαν να μην έφτανε αυτό χθες το πρωί στις 11 με εντολή της διοικήτριας κ. Μπαλαούρα, τους επιδόθηκε έγγραφο με το οποίο θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης λόγω…κορονοϊού, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το θέμα.

Σχεδόν το σύνολο των εργαζόμενων κατέβηκε σήμερα στο προαύλιο του νοσοκομείου σε παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς η διοίκηση είναι ανένδοτη στην απόφασή της ενώ ήδη ορίστηκε με διαδικασία εξπρές η έναρξη της ΕΔΕ, με επικεφαλής της επιτροπής τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι τη Δευτέρα εάν δεν αποσυρθεί η ΕΔΕ όλο το προσωπικό θα κάνει πορεία προς τα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και εάν δεν εισακουστούν θα κινηθούν προς το Υπουργείο Υγείας.


Πηγή: news247.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.