300 χιλιαδες ευρω για την επισκευη των κερκιδων του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Θα ενισχυθούν και θα επισκευαστούν οι δοκοί των κερκίδων, ενώ εργασίες θα γίνουν και στους χώρους κάτω από αυτές

Σχεδόν 300 χιλιάδες ευρώ χωρίς ΦΠΑ αναμένεται να κοστίσει η αποκατάσταση και ανακαίνιση των κερκίδων στο Πανεπιστημιακό Στάδιο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), που προωθεί το ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

Οι κερκίδες είναι κατασκευασμένες με Οπλισμένο Σκυρόδεμα, και ουσιαστικά χωρίζονται σε δύο ισομερή τμήματα, ενωμένα μεταξύ τους. Έχουν χωρητικότητα περίπου 2.000 ατόμων, κατασκευάστηκαν γύρω στο 1995 και κάτω από τις βαθμίδες τους υπάρχουν κλειστοί βοηθητικοί χώροι γυμναστικής, αποδυτηρίων, προθαλάμων, λουτρών κ.λπ.

Η αποκατάσταση των κερκίδων αυτών αποτελούσε αίτημα πολλών ετών, και τελικά, αφού έγιναν οι απαραίτητες μελέτες, θα προχωρήσει η αποκατάστασή τους, που αφορά τόσο αισθητικές παρεμβάσεις, όσο και εργασίες αποκατάστασης του δομικού συστήματος των κερκίδων.

Έτσι στις κερκίδες θα γίνει αποκατάσταση των όμορων ακραίων δοκών, που παρουσιάζουν βλάβες, και θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε όλο το μήκος τους.

Επίσης θα γίνει τοπική επισκευή πλακών, διαδοκίδων και μεσαίων δοκών, μιας και σε αρκετές περιοχές κάτω από τις βαθμίδες των κερκίδων η υγρασία έχει προκαλέσει περιορισμένες οξειδώσεις και τοπικές καθαιρέσεις της επικάλυψης του σκυροδέματος σε αυτές.

Θα γίνει επίσης τοπική στεγάνωση του αρμού μεταξύ των δύο στατικώς ανεξάρτητων τμημάτων του συγκροτήματος των κερκίδων καθώς και αποκατάσταση των ρύσεων και συνολική στεγανοποίηση – υγρομόνωση στο πάνω μέρος των βαθμίδων των κερκίδων.

Το έργο πέρα από τις αποκαταστάσεις, προβλέπει και την ενίσχυση της μεσαίας δοκού η οποία δέχεται το μεγαλύτερο φορτίο. Από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε πως προκύπτει έλλειμμα καμπτικής αντοχής της, για αυτό και απαιτείται δομική ενίσχυση της. Αυτή θα γίνει με την τοποθέτηση εξωτερικά επικολλημένων ελασμάτων από ίνες άνθρακα (ανθρακοελάσματα) τα οποία προβλέπεται να αγκυρωθούν μέσω εξωτερικά επικολλημένων υφασμάτων από ίνες άνθρακα (ανθρακοϋφάσματα).

Ανακαίνιση των χώρων κάτω από τις κερκίδες

Πέρα από τις στατικές εργασίες και ενισχύσεις, θα πραγματοποιηθούν και γενικότερες εργασίες ανακαίνισης και χρωματισμού των επιφανειών εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, καθώς και εγκατάσταση νέων υαλοπινάκων.

Επίσης θα κατασκευαστεί χώρος WC για ΑμεΑ, θα επανακατασκευαστεί το σημείο που περιλαμβάνει 4 βρύσες και επένδυση από μάρμαρο, ενώ θα γίνει και εγκατάσταση δύο νέων σημείων ποτίσματος εντός φρεατίων στα άκρα των κερκίδων.

Παράλληλα θα αλλάξουν τα καλώδια τηλεπικοινωνιών προς το χώρο, θα αντικατασταθούν οι λαμπτήρες φωτισμού στα φωτιστικά σώματα των αιθουσών με νέας τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ και οι εξωτερικοί προβολείς θα αντικατασταθούν με προβολείς νέας τεχνολογίας LED.

Τέλος θα γίνουν αντικαταστάσεις ηλεκτρολογικού και άλλου εξοπλισμού όπου είναι απαραίτητο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.