Ετοιμο το ετησιο προγραμμα δρασεων της ΔΚΕΠΠΑΚ, με την ελπιδα ο κορωνοιος να αποτελεσει παρελθον

Νατάσα Λιβεριάδου, Πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ: «Να τηρούμε τα προβλεπόμενα ώστε στο αμεσότερο δυνατό μέλλον να μπορούμε να τα υλοποιήσουμε»

Διαδικτυακές αφηγήσεις παραμυθιών, συναυλίες αλλά και γυμναστική έρχονται εντός του Δεκεμβρίου

Έτοιμη για την επιστροφή στην «κανονικότητα» και σε επίπεδο πολιτισμού μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ) του Δήμου Κομοτηνής. Αυτό ήταν άλλωστε και το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει δια μέσου της συχνότητας του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρός της κ. Νατάσα Λιβεριάδου η οποία γνωστοποίησε πως παρά την προσωρινή «παύση» που έχει μπει σχεδόν σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας, η ΔΚΕΠΠΑΚ έχει ήδη προετοιμάσει, όπως κάθε χρόνο, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της, εμπεριέχοντας σε αυτό όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν καταστεί θεσμός για την πόλη μας, αλλά και δράσεις που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά σε αυτό.

«Το μόνο που μένει είναι να μπορούμε να τα υλοποιήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια επισημαίνοντας ωστόσο πως εν αρχή είναι η υγεία και η προστασία όλων, εξου και κάλεσε τους δημότες της Κομοτηνής να τηρούν τα προβλεπόμενα ώστε «στο αμεσότερο δυνατόν μέλλον να μπορούμε να γίνουμε κοινωνοί όλων αυτών των δράσεων πολιτισμού».

Ερωτηθείσα με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής η κ.Λιβεριάδου εξήγησε πως οι υφιστάμενοι περιορισμοί δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, ωστόσο η δημοτική αρχή φρόντισε ήδη για τον στολισμό της πόλης, ούτως ώστε «όταν βγαίνουμε να βλέπουμε λίγο χρώμα στην πόλη» ανακοινώνοντας πως εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί και ο στολισμό του Άλσους της Αγίας Παρασκευής. Το «Μαγεμένο Πάρκο» μπορεί φέτος να μην μπορεί να αναβιώσει ωστόσο η ΔΚΕΠΠΑΚ έχει φροντίσει ώστε από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά δια μέσου του διαδικτύου και συγκεκριμένα την επίσημη σελίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ στο facebook να προβληθούν αφηγήσεις παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών, ώστε να κρατήσουν συντροφιά στους μικρότερους συμπολίτες μας. «Στόχος μας είναι με τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας να συντροφεύσουμε τους δημότες μας και κατά την διάρκεια των εορτών» ανέφερε η ίδια, γνωστοποιώντας πως αναμένεται να ακολουθήσουν και διαδικτυακές συναυλίες, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και τα διαδικτυακά προγράμματα γυμναστικής που έτυχαν θερμής ανταπόκρισης στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον προγραμματισμό της ΔΚΕΠΠΑΚ για το νέο έτος η κ. Λιβεριάδου εξήγησε πως «η ΔΚΕΠΠΑΚ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχει έτοιμο το πρόγραμμα δράσης της, το οποίο εμπεριέχει δράσεις που έχουν καταστεί θεσμός για την περιοχή αλλά και νέες δράσεις που ενδεχομένως θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, πάντα όμως με την ελπίδα ότι οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν την υλοποίησή τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.