Κρατησε ζωντανη την παραδοση της αιμοδοσιας, παρα την πανδημια, το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Περίπου 30 άτομα συμμετείχαν στην αιμοδοσία που διοργάνωσε για 22η χρονιά το Τμήμα

Με αρκετή συμμετοχή, δεδομένων των συνθηκών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου η 22η Αιμοδοσία του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αυτή τη φορά, λόγω της πανδημίας, κατευθείαν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Περίπου 30 άτομα έδωσαν αίμα στο πλαίσιο της αιμοδοσίας, κρατώντας με αυτό τον τρόπο ζωντανή την παράδοση του ΤΕΦΑΑ, που κρατάει 22 χρόνια, και εκφράζοντας την ελπίδα πως του χρόνου θα μπορέσει η συγκεκριμένη εκδήλωση να επιστρέψει ξανά στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Τμήματος.

Μια παράδοση που πρέπει να συνεχιστεί

Την αιμοδοσία διοργάνωσαν, όπως κάνουν κάθε χρόνο, τα μέλη της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής σε συνεργασία με την καθηγήτριά τους κ. Έφη Τσίτσκαρη, η οποία τόνισε πως εδώ και 22 χρόνια έχει πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία από το ΤΕΦΑΑ, και εύχονται να μην διακοπεί ποτέ.

«Είναι η πιο απλή εθελοντική δράση που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε όλοι μας» τόνισε, για αυτό και η ίδια, αλλά και οι φοιτητές θέλησαν να την συνεχίσουν, παρά το γεγονός ότι το Τμήμα δεν λειτουργεί δια ζώσης.

Έτσι έγινε διαφορετικά, στο Τμήμα αιμοδοσίας ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αρκετοί από τους φοιτητές έφυγαν από την Κομοτηνή, με το κλείσιμο των Σχολών, παρόλα αυτά όσοι έμειναν ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας, και χάρη σε αυτούς κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την αιμοδοσία.

Έτσι είχαν αιμοδότες και από το Τμήμα, και από την πόλη της Κομοτηνής αλλά και από τις Σάπες, από όπου έλκει την καταγωγή του ένας από τους φοιτητές τους.

Συνολικά έδωσαν αίμα περίπου 30 άτομα, που δεν φτάνουν βέβαια τα 150 που έδιναν αίμα τις προηγούμενες χρονιές, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Μια διαφορετική εμπειρία για τους φοιτητές

Στόχος του  τμήματος είναι η παράδοση της αιμοδοσίας να συνεχιστεί στο διηνεκές, ενώ η κ. Τσίτσκαρη σημείωσε πως αν η κατάσταση είναι καλύτερη στο εαρινό εξάμηνο, θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν και ακόμα μια αιμοδοσία εντός του Τμήματος.

Η διοργάνωση πάντως της αιμοδοσίας με αυτές τις συνθήκες, αποτέλεσε και ένα διαφορετικό μάθημα για τους φοιτητές της ειδικότητας από ό,τι συνήθως, στην εκπαίδευση για την διοργάνωση εκδηλώσεων αθλητικού και εθελοντικού τύπου.

Και αυτό γιατί αφενός δεν μπορούσαν να έχουν την συστηματική καθοδήγηση που τους δίνει η κ. Τσίτσκαρη υπό άλλες συνθήκες, ενώ υπάρχει ανασφάλεια για το πώς θα διοργανώσουν την εκδήλωση. «Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες αλλά αυτό που προσπαθούμε να τους μάθουμε από αυτή τη δράση είναι ότι οι διοργανώσεις δεν σταματούν, πρέπει να γίνονται ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες» ανέφερε, και έτσι θα πάρουν από αυτοί κάτι παραπάνω από ό,τι πήραν οι φοιτητές των προηγουμένων ετών.

Αντίξοες οι συνθήκες για την αιμοδοσία

Από την πλευρά της ομάδας ο κ. Θαλής Λιόλιος, τόνισε πως αρχικά ήταν δύσκολο να οργανωθούν, μιας και έπρεπε να έρθουν σε επαφή και με τους συμφοιτητές τους που δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κομοτηνή, και αποφάσισαν να προχωρήσουν με αυτούς που βρίσκονταν στην περιοχή, για να μην σταματήσει η παράδοση αυτή του Τμήματος. «Στις δύσκολες εποχές είναι που χτίζεται και συνεχίζεται η παράδοση» σημείωσε, και παρόλο που στην αρχή τα πράγματα φαινόταν απελπιστικά, τελικά κατάφεραν, με την συμβολή και του Τμήματος Αιμοδοσίας που προσέφερε το χώρο του, και με καλή διάθεση κατάφεραν να το κάνουν πραγματικότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.