Δέσμη προτάσεων από τον Ε. Στυλιανίδη για την στήριξη των ΤΑΞΙ

28.11.2020 10:00

Συνέταξε και απέστειλε επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με μία στοιχειοθετημένη επιστολή ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπιδης Στ. Στυλιανίδης ζήτησε τη στήριξη του κλάδου των ΤΑΞΙ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, εξηγώντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και περιγράφοντας τα προβλήματα του κλάδου στην περιοχή που λόγω πανδημίας έχει πληγεί τόσο από τα κλειστά σύνορα όσο και από το κλειστό Πανεπιστήμιο που είναι και οι βασικές πηγές εισοδήματος.

Παράλληλα ο Βουλευτής Ροδόπης αντλώντας από την εμπειρία του στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μεταφορών, επειδή γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες, μετέφερε στους αρμόδιους Υπουργούς Δέσμη προτάσεων που προηγουμένως συζήτησε με τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς ΤΑΞΙ της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην επιστολή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ο Θρακιώτης πολιτικός επιμένει σε λύσεις υποστηρικτικές για να ξεπεραστεί η κρίση και να παραμείνουν βιώσιμοι οι τοπικοί επαγγελματίες.

Οι προτάσεις

Συγκεκριμένα ο βουλευτής προτείνει:

1. Την ένταξη των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ στις πληττόμενες επιχειρήσεις (ΚΑΔ: 4932xxxx) και σε κάθε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, που αφορά αυτές, με αρχή τη χορήγηση σε όλους τους ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ (επίδομα Νοεμβρίου).
2. Την ένταξη των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ σε ευρωπαϊκά κοινοτικά ή εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα.
3. Την μονιμοποίηση του Φ.Π.Α. στο 13% (και όχι μόνο μέχρι τον Απρίλιο του 2021), την κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το 2020 και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
4. Την εξαίρεση των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ από την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον Ε.Φ.Κ.Α. για τους μήνες διάρκειας των lockdown και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες εργασίας με περιορισμό στον αριθμό επιβατών, με παράλληλη επιδότηση των εισφορών και της διαφοράς από τις μειωμένες εισφορές από τον μηχανισμό του ταμείου SURE, ώστε να μην χαθούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους.
5. Την επιδότηση των ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ για τις κενές θέσεις και την συνακόλουθη έλλειψη μεταφορικού έργου, εξαιτίας του περιορισμού του ανώτατου αριθμού επιβατών για υγειονομικούς λόγους, στα πρότυπα της ειδικής επιδότησης προς ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία, από το Μάρτιο του 2020 και για όλο το χρονικό διάστημα διάρκειας των περιορισμών.
6. Την παράταση του ορίου ηλικίας των ήδη κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2021, καθώς στις 31-03-2021 λήγει η αναστολή υποχρέωσης αντικατάστασης αυτοκινήτου και τίθενται σε ισχύ τα όρια ηλικίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ, που ορίζει η υπάρχουσα νομοθεσία.
7. Την επιδότηση για την αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου (περιβαλλοντικού προτύπου εκπομπής καυσαερίων τουλάχιστον EURO 6) αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως καυσίμου, καθώς η επιδότηση για αγορά αυτοκινήτων υβριδικού τύπου PLUG-IN είναι πρακτικά αδύνατη για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω έλλειψης θέσεων φόρτισης υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
8. Τη δημιουργία θέσεων ηλεκτρικής φόρτισης υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις πιάτσες των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη και κίνητρα για τη δημιουργία πρατηρίων φυσικού αερίου, ώστε να μπορέσουν να ταξινομηθούν και ηλεκτρικά/υβριδικά και φυσικού αερίου Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ΤΑΞΙ στην περιφέρεια μας.
9. Την επιδότηση για την αντικατάσταση των ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρων, που λήγουν στις 31.12.2020 και εφεξής.
10. Την ταξινόμηση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ έως και εννέα μετά του οδηγού θέσεων με ταξίμετρο.
11. Τη μεταφορά χωρίς περιορισμό με Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ μελών της ίδιας οικογένειας, που διαβιούν στην ίδια οικία (π.χ. σύζυγοι, ενήλικα αδέλφια, και όχι μόνο ένας γονέας με ανήλικα τέκνα), όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και πάντα σύμφωνα με τον προβλεπόμενο στην άδεια αυτοκινήτου ανώτατο αριθμό επιβατών, και
12. Την εντατικοποίηση των ελέγχων των εκμισθωμένων Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine