21 ατομα εγγραφηκαν ηδη στην αιμοδοσια των ΤΕΦΑΑ

Συνεχίζουν να δέχονται αιτήματα για αιμοδοσία με ραντεβού την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, οι φοιτητές της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής που τη διοργανώνουν

Συνεχίζουν την προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση των αιμοδοσιών του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ οι φοιτητές/τριες της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής, προσαρμοσμένοι φυσικά στις συνθήκες των καιρών.

Έτσι παρόλο που δεν θα μπορέσουν φέτος να μαζευτούν στο χώρο του ΤΕΦΑΑ, όπου τις προηγούμενες χρονιές στηνόταν ένα μικρό πάρτι αιμοδοσίας, δεν αφήνουν αυτό να τους εμποδίσει, διοργανώνοντας αιμοδοσία, με όλα τα μέτρα ασφαλείας, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ήδη 21 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού, για να προσέλθουν, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, από τις 09:00-13:00 στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Όπως σημείωσε το μέλος της ομάδας, κ. Ελευθερία Ζαβιτσάνου, τους έχουν χωρίσει σε «τμήματα» και θα μπαίνουν, σε προκαθορισμένη ώρα, τρία άτομα κάθε φορά, ώστε να αποφευχθεί και ο συνωστισμός, αλλά και να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Βέβαια ήταν λίγο πιο δύσκολο φέτος να βρουν εθελοντές αιμοδότες που θα προσέλθουν στην δράση, τόσο γιατί πολλοί φοιτητές, που αποτελούσαν την μερίδα του λέοντος των αιμοδοτών στην δράση του ΤΕΦΑΑ, έχουν φύγει από την πόλη, αλλά και γιατί υπάρχει επιφυλακτικότητα λόγω της γενικότερης κατάστασης.

«Οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι, υπάρχει επιφυλακτικότητα» σημείωσε, όμως είναι υπερευγνώμονες για την προθυμία των 21 ατόμων να συμμετάσχουν, και ελπίζουν πως μέχρι την Τρίτη, θα έχουν υπάρξει και άλλοι ενδιαφερόμενοι γιατί οι ανάγκες, λόγω ακριβώς της επιφυλακτικότητας του γενικότερου κοινού, είναι πολλές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση της αιμοδοσίας, η 22η του ΤΕΦΑΑ, αποτελεί και μια ευκαιρία για τους φοιτητές, να εκπαιδευτούν στη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ειδικότητά τους. Κανονικά διοργανώνουν εκδηλώσεις και event σχετικές με τον τομέα τους, που άλλες χρονιές αφορούσαν χορευτικά, αθλητικές παρουσιάσεις και άλλα, φέτος όμως περιορίστηκαν σε αυτά που μπορούσαν, και κατάφεραν να διοργανώσουν, σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, την αιμοδοσία, σε συνεργασία με την καθηγήτριά τους, Ε. Τσίτσκαρη.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως αιμοδότες, μπορούν ακόμα να δηλώσουν την πρόθεσή τους και να ορίσουν, με τους διοργανωτές, την ώρα προσέλευσής τους στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής (τηλέφωνο επικοινωνίας για καθορισμό της ώρας προσέλευσης: 6949 447740), με την κ. Ζαβιτσάνου να σημειώνει πως αν μπορούν, θα κλείνουν θέσεις και την ίδια μέρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.