Ενημερωτικη πλατφορμα περι κορωνοιου για παιδια κοστους 15.000 ευρω σχεδιαζει η Περιφερεια

Ερωτηματικά και αιχμές για την αναγκαιότητα του έργου από τον Χ. Χατζηπέμου

Ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τον κορωνοϊό που θα απευθύνεται σε παιδιά σχεδιάζει να δημιουργήσει η Περιφέρεια. Σε ανάρτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Χρήστος Χατζηπέμου καταθέτει εύλογα ερωτήματα τόσο για την αναγκαιότητα όσο και το κόστος δημιουργίας μιας τέτοιας πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος ενημερώνει πως η επίμαχη δράση που επιθυμεί να διοργανώσει η Περιφέρεια δια της ΠΕ Ροδόπης τιτλοφορείται «3ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ”» και σημειώνει πως «δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία σχετικά με την δράση αυτή παρά μόνο ότι η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα θα στοιχίσει 15.000 ευρώ και πιθανότατα στις σκέψεις των διοικούντων είναι να αναζητήσουν την συνδρομή της πάγιας συνεργάτιδάς τους εταιρείας από την Αλεξανδρούπολη».

Αναπτύσσοντας την κριτική του ο κ. Χατζηπέμου εξηγεί πως «ήδη τα παιδιά από τον Μάρτιο, λόγω της καραντίνας, έχουν λάβει μια πρώτη εικόνα για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Από το Σεπτέμβριο ξεκίνησαν να πηγαίνουν στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία λαμβάνοντας υποχρεωτικά μέτρα προφύλαξης». «Άρα λοιπόν» συμπεραίνει «κάποιας μορφής εξοικείωση με τον COVID-19 και τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται, ήδη έχουν, εν τοις πράγμασι, αποκτήσει. Συνεπώς, τι καινούργιο έχει να προσφέρει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στον Τομέα αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που προκύπτει».

Ο περιφερειακός σύμβουλος σπεύδει να διευκρινίσει πως «εάν μια τέτοια δράση έρχονταν εγκαίρως προς έγκριση και υλοποίηση, τότε νομίζω ότι θα είχε την στήριξη όλων μας» για να διερωτηθεί συμπληρωματικά: «στην παρούσα φάση, ποιος μπορεί να είναι ο χρόνος υλοποίησης μιας σοβαρής και ξεχωριστής προσπάθειας ενημέρωσης των παιδιών για τον κορωνοϊό;», με το σκεπτικό ότι«μια σοβαρή δουλειά με animation, στήσιμο παιχνιδιού ανά ηλικία κλπ, απαιτεί χρόνο». «Άλλως» εκτιμά ο ίδιος«θα απολήξει ένα απλό αναμάσημα του υλικού που ήδη υπάρχει στο διαδίκτυο (βιντεάκια του ΕΟΔΔΥ, εκπαιδευτική τηλεόραση κλπ) που σίγουρα δεν θα δικαιολογεί την δαπάνη των 15.000 ευρώ (ας σημειωθεί ότι η ψηφιακή πλατφόρμα για το σπίτι του Μ.Χατζιδάκι που πρόσφατα εγκρίθηκε έχει κόστος 2.500 ευρώ)».

«Συνεπώς γιατί τώρα αποφάσισε η Περιφέρεια ΑΜΘ να προχωρήσει στο στήσιμο μιάς τέτοιας πλατφόρμας και η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα είναι έτοιμη μετά το πέρας των χριστουγεννιάτικων διακοπών;» διερωτάται ο κ. Χατζηπέμου απαντώντας ο ίδιος πως «προφανώς αντιλαμβάνεται η Διοίκηση της Περιφέρειας ότι υπάρχει ένα ΚΕΝΟ στην μέχρι τώρα προσπάθεια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στις νηπιακές και παιδικές ηλικίες. Αντιλαμβάνεται ότι οι προχειροδουλειές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία επιβάλουν την διαμόρφωση μιάς τέτοιας ψηφιακής πλατφόρμας (πολύγλωσσης;) προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη και πιο εύληπτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις ηλικίες αυτές».

«Τι θέλουν τελικά εκ των υστέρων να κάνουν και ποια ανάγκη τους οδηγεί; Ας μας το αποκαλύψουν για να γίνουμε κι εμείς σοφότεροι» επισημαίνει κλείνοντας ο περιφερειακός σύμβουλός για να σημειώσει με νόημα πως «α) στην Δυτική Μακεδονία από τον Μάρτιο ακόμη έχει στηθεί μια τέτοια πλατφόρμα (http://pektpe.xyz/) β) η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας και η οργάνωση «φεστιβάλ» είναι δύο πράγματα παντελώς ξεχωριστά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.