Αντιπλημμυρικα εργα Βορεια της Κομοτηνης σχεδιαζει ο Δημος

Προχωρούν οι μελέτες για το έργο με τη συμβολή της ΔΕΥΑΚ

Υπό εκπόνηση βρίσκονται οι μελέτες για το έργο της αντιπλυμμυρικής θωράκισης του Βόρειου Τμήματος της Κομοτηνής, και συγκεκριμένα της περιοχής βόρεια του δρόμου Κομοτηνής Συμβόλων, αλλά και της περιοχής επάνω από τα στρατόπεδα, ανάμεσα στον δρόμο προς Νυμφαία και της επαρχιακής οδού Κομοτηνής Πολυάνθου.

Το έργο, το οποίο αφορά μια περιοχή η οποία έχει πληγεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, δημιουργώντας προβλήματα σε όλη την βόρεια Κομοτηνή,
θα υλοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής, με την ΔΕΥΑΚ να βοηθά στην εκπόνηση των μελετών.  Ήδη έχει παραδοθεί η τοπογραφική μελέτη, ενώ τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να παραδοθεί η υδραυλική μελέτη, που μαζί με την απαλλαγή από την ανάγκη ΜΠΕ, που θα επιταχύνει τη διαδικασία, θα ολοκληρώσει τη συμβολή της ΔΕΥΑΚ.

Αντικείμενο της τοπογραφικής μελέτης και της αντίστοιχης υδραυλικής μελέτης, είναι η χάραξη και η διαστασιολόγηση των νέων αγωγών όμβριων σε δύο περιοχές, όπως φαίνεται στις περιοχές της φωτογραφίας, την Περιοχή 1 και την Περιοχή 2. Η Περιοχή 1, είναι η μεγαλύτερη, και εκτείνεται βόρεια της επαρχιακής οδού επάνω από το Στρατόπεδο Παράσχου, και περικλείεται από τον δρόμο προς Νυμφαία στα ανατολικά, και από την επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Πολυάνθου στα Δυτικά. Η Περιοχή 2, βρίσκεται στον δρόμο Κομοτηνής-Συμβόλων, ο οποίος ανακατασκευάστηκε πριν από μερικά χρόνια, και περιλαμβάνει το χώρο μόλις βόρεια αυτής.

Το έργο κρίνεται απαραίτητο καθώς αποτελεί έργο ανάπτυξης και υποδομής, με την αναβάθμιση των δικτύων όμβριων να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προστασίας των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος γενικότερα. Το έργο, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες, θα υλοποιηθεί από το Δήμο Κομοτηνής, με την χρηματοδότηση για την κατασκευή του να αναμένεται να προέλθει από χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε εθνικά, είτε ευρωπαϊκά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.