Δ. Χαριτου: Προστατεψτε τα νοικοκυρια απο την διακοπη ρευματος μεσω πανδημιας

Ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης στον υπ. Περιβάλλοντος με αφορμή το περιστατικό διακοπής ρεύματος σε οικογένεια από αγροτικό οικισμό του νομού

Ένα πρωτοφανές περιστατικό διακοπής ρεύματος σε κάτοικο μικρού αγροτικού οικισμού του νομού Ροδόπης, ο οποίος έκανε έκκληση να μην διακοπεί το ρεύμα όσο διαρκεί το διαδικτυακό μάθημα του παιδιού του, ήρθε να επιβεβαιώσει το αίτημα που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 8 Οκτωβρίου 2020 για να σταματήσουν οι απειλές διακοπής ρεύματος σε βάρος αγροτών της ΠΕ Ροδόπης. 

Με αφορμή το περιστατικό διακοπής ρεύματος ο Βουλευτής Ροδόπης κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικονομικά αδύναμους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πληττόμενους επαγγελματίες και μικρούς αγρότες.

Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου

«Σε ερώτηση που σας είχα πρόσφατα καταθέσει για την προστασία εν μέσω πανδημίας των αγροτών και των ευάλωτων νοικοκυριών από τις διακοπές   ρεύματος  στην Π.Ε. Ροδόπης,  αντί να παρέμβετε ως οφείλατε στην ΔΕΗ και στους άλλους παρόχους, περιοριστήκατε στην διαβίβαση της  υπηρεσιακής   απάντησης της  ΔΕΗ.  Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος να συνεχίζονται ενώ διανύουμε  μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού με  τους μαθητές σε τηλεκπαίδευση και με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας  σε συνθήκες ανέχειας, γεγονός που δείχνει την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας. 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό διακοπής ρεύματος σε βάρος πολίτη μικρού αγροτικού οικισμού του Νομού Ροδόπης επιβεβαιώνει την επιθετική πολιτική της ΔΕΗ κυρίως όμως τα αποτελέσματα της δικής σας απραξίας  και ανευθυνότητας στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Η παράκληση του γονέα   να μην διακοπεί το ρεύμα από το συνεργείο  όσο διαρκεί το διαδικτυακό μάθημα του παιδιού του σόκαρε τη τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Μια έκκληση  αξιοπρέπειας που αποτελεί ράπισμα απέναντι στη δική σας πολιτική αναλγησία, που δεν θέλει να ελέγξει τις επιθετικές ενέργειες της διοίκησης της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων εν μέσω μάλιστα των περιορισμών της πανδημίας.

Επειδή στις συνθήκες που βιώνει σήμερα η κοινωνία  η ηλεκτρική ενέργεια δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά βασικό αγαθό που  σχετίζεται άμεσα με την υγεία, την εκπαίδευση των μαθητών και την επικοινωνία των πολιτών.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο προς τους οικονομικά αδύναμους, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πληττόμενους επαγγελματίες πάντοτε και πολύ περισσότερο εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας. 

Ερωτάται ο κος. Υπουργός:

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε άμεσα να σταματήσουν οι διακοπές του ρεύματος που επιβάλουν στα νοικοκυριά οι εταιρείες παροχής ρεύματος για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία;». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.