Διαμαρτυρια της ΕΝΙΔΥΚ στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Ζητούν να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η ΕΝΙΔΥΚ, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας αλλά και συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής, παράλληλα με τη διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ.

Η συμβολική παράστασή τους αυτή είχε σαν στόχο, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, πως δεν κάνουν πίσω από την πάλη για την υγεία τους, τη ζωή τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, σημείωσε, φάνηκε πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να προστατεύσει την υγεία των εργαζομένων, οι χώροι εργασίας γίνονται χώροι μετάδοσης, όπως και οι αστικές συγκοινωνίες στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν «μπουκώσει» για αυτό και κάλεσαν με την κινητοποίηση αυτή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Για αυτό απαιτούν επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, κλινικών κρεβατιών ΜΕΘ και ιατρών, ενώ καλούν την κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τις αστικές συγκοινωνίες, και να  προσληφθούν ικανός αριθμός υγειονομικών στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην μεταφορά των υγειονομικών από την Κομοτηνή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, συγχαίροντας τους για την αλληλεγγύη και το πνεύμα της προσφοράς, σημειώνοντας παρόλα αυτά ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που δεν καλύπτει τα κενά που υπάρχουν. Για αυτό και θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες τους και τις επόμενες μέρες, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.