Παρα την πανδημια συνεχιζεται απροσκοπτα η συμμετοχη της ΔΔΕ Ροδοπης σε ευρωπαικα εκπαιδευτικα προγραμματα

Προχωρά η ολοκλήρωση του EROVET που αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Ένα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης είναι και το EROVET το οποίο απευθύνεται στηνεπαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης συμμετείχαν στην πρώτη κοινή δραστηριότητα κατάρτισης προσωπικού στο CREWE του Ηνωμένου Βασίλειου, το Φεβρουάριο του 2020 στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Το Πανεπιστημιακό Τεχνικό Κολλέγιο (UTC) στο Crewe, του Ηνωμένου Βασίλειου, φιλοξένησε την πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα προσωπικού του προγράμματος Erasmus + KA2 με θέμα: Συμπλήρωση του χάσματος των δεξιοτήτων των ευρωπαίων εκπαιδευόμενων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (EROVET +), Filling the SkillsGap of European VET Learners (EROVET+).

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020 και συγκέντρωσε προσωπικό από τα οκτώ εκπαιδευτικά κέντρα που είναι εταίροι του έργου: INS Escoladel Treball από την Ισπανία, Ortakoy 80.YIL MeleskiveTeknik Anadolu Lisesi από την Τουρκία, Escola Profissional Amar Terra Verde από την Πορτογαλία, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης από την Ελλάδα, Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Zirmunai από τη Λιθουανία, Istituto Tecnico Commerciale Statale e per Geometri “Aulo Ceccato από την Ιταλία, Crewe UTC από το Ηνωμένο Βασίλειο και Lycée General Technique Gaston Berger από τη Γαλλία.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν συνολικά 20 εκπαιδευτικοί και τους δόθηκε η ευκαιρία να εργαστούν σε ένα από τα αποτελέσματα του έργου το οποίο είναι η οργάνωση σειράς επιμορφωτικών μαθημάτων για τη απόκτηση δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους και αποφοίτους της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Αναμένεται ότι η επιμόρφωση θα προσφέρει στους Ευρωπαίους μαθητές τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διαχείριση ομάδων και έργων, καθώς και τη διαχείριση της προσωπικής τους ανάπτυξης, επιτρέποντάς τους έτσι την πρόσβαση σε καλύτερη απασχόληση και σταδιοδρομία. Οι εταίροι του έργου γνωρίζουν ότι οι ευρωπαίοι εκπαιδευόμενοι στην επαγγελματική εκπαίδευση αντιμετωπίζουν έλλειψη κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας και αναμένεται ότι το μάθημα αυτό θα καλύψει ένα κενό.Οι συνεδριάσεις αφιερώθηκαν στην επεξεργασία του περιεχομένου, της μεθοδολογίας και της αξιολόγησης της επιμόρφωσης και αναπτύχθηκε ένα τελικό σχέδιο πρότασης. Μέχρι αυτό το διάστημα, συνεχίζονται οι εργασίες από τους εταίρους με τηλεδιασκέψεις για να εξασφαλιστεί ότι η τελική έκδοση είναι έτοιμη να τεθεί σε δοκιμή στην Πορτογαλία το 2021.

Όλοι οι συμμετέχοντες οργανισμοί είναι ενθουσιασμένοι μετην πρόοδο του δικτύου και του προγράμματος που έχει ως τον κύριο στόχο την εξασφάλιση καλύτερων ευκαιριών και πρακτικών για τους νέους σε κάθε χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.