ΟΠΕΚΕΠΕ: Προγραμμα για την επιχορηγηση παραγωγων – πωλητων στις λαικες αγορες

Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Πρόγραμμα υλοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την άμεση επιχορήγηση μέσω κρατικής ενίσχυσης παραγωγών – πωλητών στις λαϊκές αγορές, των οποίων η δραστηριότητα διαταράχτηκε από την έξαρση της πανδημίας Covid-19 και των μέτρων που επιβλήθηκαν.

Το πρόγραμμα αφορά τη χορήγηση άμεσης οικονομικής ενίσχυσης ύψους:

– 1.500 ευρώ ανά παραγωγό – πωλητή λαϊκών αγορών σε όλη τη χώρα, ο οποίος ασκεί τη δραστηριότητα αυτήν:

α) σε άλλη Περιφέρεια από αυτήν της έδρας της εκμετάλλευσής του και
β) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,

-500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή λαϊκών αγορών σε όλη τη χώρα, του οποίου η δραστηριότητα περιορίστηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι οι παραγωγοί – πωλητές που σωρευτικά:

  1. Έχουν υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2019 έως και 31/12/2019 (στοιχείο που θα αντληθεί από το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ).
  2. Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  3. Είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΥπΑΑΤ ΜΕΝΟ και ΚΗΜΟ όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο Νωπών Οπωροκηπευτικών ή στον κλάδο της Οικοτεχνίας.
  4. Δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019 κατά την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014 (άρθ. 2 σημ. 14).
  5. Έχουν άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών σε ισχύ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αναπτύχθηκε μέσα στην εφαρμογή υποβολής της ΕΑΕ 2019 κατάλληλη φόρμα για την υποβολή από τους δικαιούχους των Αιτήσεων Κρατικής Ενίσχυσης Παραγωγών – Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.