Δ. Χαριτου : «Η μαχη εναντια στη βια κατα των γυναικων ειναι διαρκης και μας αφορα ολους»

Το μήνυμα του βουλευτή Ροδόπης για την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η μάχη ενάντια στη βία κατά των γυναικών είναι διαρκής και μας αφορά όλους. Η 25η Νοέμβρη, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μας υπενθυμίζει την ευθύνη που έχουμε να προστατέψουμε κάθε γυναίκα από τη βία. Τη βία που εκδηλώνεται στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στην κοινωνία, στη δημόσια σφαίρα.

Στο μέτωπο κατά της βίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι. Ιδιαίτερα, όμως όσοι έχουμε και κάποιο θεσμικό ρόλο έχουμε και διπλή ευθύνη. Να συμβάλλουμε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών που καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι υπόθεση μόνο των γυναικών. Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, είναι ζήτημα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ίδιας της Δημοκρατίας μας.  Η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα στήριξης των θυμάτων και δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας, ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο των περιορισμών λόγω πανδημίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.