«Εχεις τα πινελα, εχεις τα χρωματα, ζωγραφισε τον παραδεισο και μπες μεσα»

Απαρατήρητα

Η επιλογή της φράσης του Νίκου Καζαντζάκη ως τίτλου στο συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι καθόλου τυχαία… Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ιάσμου, εκμεταλλευόμενος αυτό το διάστημα την απουσία μαθητών από τα σχολεία του Δήμου του, δεν μένει αδρανής, αλλά προβαίνει και σε διαδικασίες συντήρησής τους αλλά και σε «στολισμό» του εξωτερικού τους περιβάλλοντος.

Με πολύ μεγάλη χαρά λοιπόν είδαμε το 4ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Πελεκητής να έχει αποβάλει το παλιό του «γκρίζο περίβλημα» και να έχει «ενδυθεί» με τις υπέροχες ζωγραφιές του καλλιτέχνη Στάθη Γκεβρέκη, με τα πλουμιστά χρώματα και τις τρισδιάστατες φιγούρες μαθητών, δασκάλων και ζώων, που ζωντανεύουν και αναζητούν την παιδική παρουσία για να «απογειωθούν».

Τα πινέλα τού ιδιαίτερα αγαπητού Κομοτηναίου ζωγράφου για άλλη μία φορά «μίλησαν» στις ψυχές μας, διώχνοντας έστω και για λίγο το σκοτάδι του κορωνοϊού, και δημιουργώντας ένα σχολείο-«παράδεισο», που κάθε μαθητής επιθυμεί να επιστρέψει.

Με το καλό ευχόμαστε να το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι ίδιοι οι μαθητές να χαρούν σύντομα το πανέμορφο σχολείο τους!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.