Τριωρη σταση εργασιας κηρυξε η ΕΝΙΔΥΚ για τις 26 Νοεμβριου

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων

Σε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 από τις 11:00 έως τις 14:00 καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙΔΥΚ όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στις επιχειρήσεις της Κομοτηνής ενόψει της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα πανελλαδικά.

Ταυτόχρονα μέσω ανακοίνωσης καταγγέλλει την στάση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής διότι «αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει ΔΣ, να συζητήσει και να προκηρύξει απεργία την ίδια μέρα». Όπως υπογραμμίζει, «δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αφού από το ξέσπασμα της πανδημίας “έχει κατεβάσει ρολά” καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης και της συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αφήνοντας τους εργαζόμενους της Ροδόπης ανοργάνωτους απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά μας».
Στο προσκλητήριο της η ΕΝΙΔΥΚ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση». Παράλληλα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση διότι «αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, προωθεί νομοσχέδια που της έχει δώσει ραβασάκι ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Νομοσχέδια που περιλαμβάνουν τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200€ μισθό, τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών».

Επίσης η ΕΝΙΔΥΚ υπογραμμίζει πως «τα μέτρα αυτά έρχονται για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε συνθήκες νέας οικονομικής κρίσης. Είναι μέτρα που θα μείνουν και μετά την πανδημία, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο “υποζύγιο” που θα τροφοδοτεί τα κέρδη του κεφαλαίου» και εξηγεί πως «γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Θέλει τα ταξικά συνδικάτα στον πάγο και γι’ αυτό προωθεί την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων, επιβάλλει την ηλεκτρονική ψήφο αντί της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία, παραδίδει το Μητρώο μελών στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας».

«Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει στην εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝΙΔΥΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.