Αρης Ανδρεαδης: «Οι επαρχιακες ομαδες πρεπει να στηριζονται στα δικα τους παιδια και να τους δινουν ευκαιριες»

«Η ΑΕ Κομοτηνής πάντα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους»

«Το Lockdown καταστρέφει τις ομάδες, του αθλητές και γενικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Προέρχεται από μία οικογένεια που ζει και αναπνέει για το βόλεϊ. Ο λόγος για τον διαγώνιο της ΑΕ Κομοτηνής Άρη Ανδρεάδη, ο οποίος μυήθηκε στον κόσμο του βόλεϊ από τον πατέρα του Γιάννη, ο οποίος είναι διακεκριμένος προπονητής του αθλήματος ενώ την ίδια αγάπη και αφοσίωση έχει και η αδερφή του Άρτεμις, που παρά το νεαρό της ηλικίας δείχνει πως θα ακολουθήσει το δρόμο των επιτυχιών. Ο Αλεξανδρουπολίτης διαγώνιος μίλησε στον «ΠτΘ» και τον Βασίλη Στοάκη για τις επιπτώσεις του Lockdown στους αθλητές του βόλεϊ, για τα όνειρα του τόσο με την φανέλα της ΑΕ Κομοτηνής όσο γενικά γύρω από το βόλεϊ, θυμήθηκε τις πιο ευχάριστες και πιο δύσκολες στιγμές στην μέχρι στιγμής καριέρα του ενώ παράλληλα μίλησε για την οικογένεια του και την τρέλα που έχουν για το βόλεϊ.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ευελπιστούμε σε επανέναρξη των πρωταθλημάτων σύντομα»

ΠτΘ: Πώς περνάς τον χρόνο σου τώρα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις και χωρίς άλλη διέξοδο;
Α.Α.:
Τώρα στην καραντίνα προσπαθούμε με τους συμπαίκτες μου να διατηρηθούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γίνεται. Ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να γυμναστούμε και δυστυχώς είναι δύσκολο με τους τόσους περιορισμούς που υπάρχουν. Παρόλα αυτά κοιτάμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ευελπιστούμε σύντομα στην επανέναρξη των προπονήσεων και στην εκκίνηση κάποια στιγμή του πρωταθλήματος. Πέρα από τα αθλητικά, υπάρχει αρκετός χρόνος για ξεκούραση και διάβασμα, καθώς προσπαθώ να τελειώσω και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Οπότε προσπαθώ με αυτόν τον τρόπο να αξιοποιήσω αυτήν την νεκρή για τους περισσότερους περίοδο ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι για τις προκλήσεις στην μετά κορωνοϊού εποχή.

«Η ΑΕ Κομοτηνής ήταν έτοιμη για το απαιτητικό πρωτάθλημα της PreLeague»

ΠτΘ: Πώς κύλησε η προετοιμασία της ομάδας μέχρι τη διακοπή;
Α.Α.:
Η αλήθεια είναι πως η διακοπή ήρθεόταν ήμασταν μια ανάσα πριν ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, καθώς δίναμε τα τελευταία μας φιλικά και γενικά βρισκόμασταν σε πάρα πολύ κατάσταση. Η ομάδα είχε δεθεί αρκετά και πραγματικά ανυπομονούσαμε για την εκκίνηση του πρωταθλήματος.  Δυστυχώς όμως ότι δουλέψαμε από τις αρχές του Σεπτεμβρίου πήγε στράφι και πλέον περιμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι προπονήσεις.

«Η απόφαση για lockdown καταστρέφει τους αθλητές σωματικά και ψυχολογικά»

ΠτΘ: Πώς βλέπεις την επόμενη ημέρα στον αθλητισμό;
Α.Α.:
Η διακοπή είναι η αλήθεια πως μας ξάφνιασε όλους. Η απαγόρευση των προπονήσεων ήταν ένα σενάριο το οποίο δεν το είχαμε φανταστεί ή ίσως δεν θέλαμε να σκεφτούμε πως θα μπορούσε να γίνει. Η συγκεκριμένη απόφαση κατά τη γνώμη μου καταστρέφει τον αθλητισμό και κυρίως καταστρέφει τους αθλητές, σωματικά και ψυχολογικά. Δυστυχώς πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη τόσο για τα σωματεία που ήδη έχουν καταστραφεί οικονομικά όσο και για τους αθλητές που θα χρειαστεί να καταπονήσουν εκ νέου τον εαυτό τους για να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό αγωνιστικό επίπεδο.

ΠτΘ: Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕ Κομοτηνής μόλις ξεκινήσουν με το καλό οι αγώνες και ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι;
Α.Α.:
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ομάδα έχει χτίσει ένα δυνατό, νεανικό ρόστερ και στόχος είναι να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Οι στόχοι μας δεν πρόκειται να αλλάξουν πάρα τη διακοπή. Θα προσπαθήσουμε με την επανεκκίνηση των προπονήσεων να επανέλθουμε γρήγορα. Εγώ από τη μεριά μου θέλω να είμαι σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορέσει η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της.

ΠτΘ: Ποια είναι τα όνειρα σου και οι φιλοδοξίες σου γύρω από το βόλεϊ;
Α.Α:
Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που και λόγω του πατέρα μου πάντα είχα κάποια ενασχόληση με αυτό. Πάνω απ όλα πρέπει να μας ευχαριστεί αυτό που κάνουμε και εμένα το να παίζω βόλεϊ με κάνει να περνάω καλά. Όνειρο μου λοιπόν, είναι όσο είμαι υγιής, να μπορώ να ασχολούμαι με το άθλημα που αγαπώ.

«Χρειάζεται να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το βόλεϊ και να δοθεί έμφαση σε αυτό το κομμάτι από τις ομάδες»

ΠτΘ: Πώς πιστεύεις ότι το βόλεϊ θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο;
Α.Α.:
Το βόλεϊ δεν είναι ένα τόσο διαδεδομένο άθλημα όπως για παράδειγμα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετά παιδιά στο αναπτυξιακό επίπεδο και κατά συνέπεια απόρροια αυτού του γεγονότος είναι να μην βγαίνουν νέοι αθλητές. Πιστεύω ότι οι ομάδες κυρίως οι επαρχιακές, θα πρέπει να αρχίσουν να βασίζονται στα δικά τους παιδιά και να τους δίνουν ευκαιρίες. Έτσι ο κόσμος της εκάστοτε περιοχής θα στηρίξει τις προσπάθειες αυτές και η κάθε ομάδα θα δημιουργήσει το δικό της χαρακτήρα που θα έχει και ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του αθλήματος.

ΠτΘ: Ποια ήταν η πιο ευχάριστη και η πιο δύσκολη στιγμή στο βόλεϊ για σένα προσωπικά;
Α.Α.:
Η πιο ευχάριστη στιγμή που έχω ζήσει ως τώρα, είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα της Α2 το 2018 με την ομάδα της Α.Ε.Κομοτηνής που μας έδωσε και το δικαίωμα συμμετοχής στην Volleyleague. Παράλληλα ήταν και η πιο δύσκολη στιγμή καθώς ήταν και η πρώτη φορά που είχα βρεθεί σε ομάδα με υψηλούς στόχους. Παρόλα αυτά είχε την καλύτερη κατάληξη και εννοείται θα μου μείνει αξέχαστη

«Περήφανος για την πορεία του πατέρα μου, χαίρομαι να βλέπω την αδερφή μου να αγαπάει αυτό που κάνει»

ΠτΘ: Τέλος, προέρχεται από μία οικογένεια ταυτισμένη με το βόλεϊ. Πώς βλέπεις την πορεία του πατέρα σου και της αδερφής σου στον χώρο;
Α.Α.: 
Για τον πατέρα μου χαίρομαι που βρίσκεται ακόμα στο χώρο από το πόστο του προπονητή και επίσης χαίρομαι διότι από όποια ομάδα περνάει αφήνει το δικό του στίγμα. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που φέτος βρίσκεται στην οικογένεια του ιστορικού σωματείου του Α.Ο.Ορεστιάδας. Εννοείται από το «μικρόβιο» του βόλεϊ δεν θα γλίτωνε και η αδερφή μου, η οποία δείχνει και εκείνη να το αγαπάει πολύ. Είναι σε νεαρή ηλικία ακόμα, αλλά ήδη ασχολείται αρκετά χρόνια και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να ασχολείται και για πολλά ακόμα μιας και είναι κάτι που την ευχαριστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.