Ωραια λογικη

Της Έκδοσης

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού επικρατείας κ. Γεραπετρίτη στη δημόσια τηλεόραση. «Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψιν και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός και εξήγησε «γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%. Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση».

Ό,τι μας είπε λοιπόν ο υπουργός είναι ότι περισσότερες ΜΕΘ οδηγούν και σε περισσότερους θανάτους. Άσε που συν τοις άλλοις οδηγούν και σε εφησυχασμό των πολιτών. Γιατί σου λέει ο άλλος και να αρρωστήσω θα βρω να νοσηλευτώ.
Οι αντιδράσεις και τα σχόλια των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επίμαχη δήλωση πολλά και ομολογουμένως εφευρετικά, αφού η λογική του υπουργού έχει ευρεία γκάμα εφαρμογής στην κοινωνική ζωή.

Πάντως σύμφωνα με τη λογική του υπουργού, και πάλι καλά να λέμε που δεν «επενδύσαμε» σε περισσότερες ΜΕΘ, γιατί με την πάροδο της πανδημίας θα μας έμεναν αμανάτι και δεν θα είχαμε τι να τις κάνουμε. Όπως έγινε με τα ολυμπιακά ακίνητα… ένα και το αυτό. Ωραία λογική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.