Οργη απο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 για την εισαγγελικη παρεμβαση

Η προκαταρκτική έρευνα αφορά το αν έχουν προβεί οι αρχηγοί των τριών κομμάτων σε παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την πρωτοφανή εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με βάση την οποία διενεργείται προκαταρκτική έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάννη Βαρουφάκη, που αφορά το αν έχουν προβεί σε παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό και διέγερση σε ανυπακοή.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αφορά στις εκδηλώσεις των τριών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αυταρχική στάση της κυβέρνησης που «έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς», προειδοποιώντας ότι δεν θα πρέπει να γίνει διολίσθηση σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ κάνει λόγο για την επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων, υπογραμμίζοντας πως καμιά εισαγγελική παρέμβαση δεν πρόκειται να «βάλει στο γύψο» τη λαϊκή διεκδίκηση.

Τέλος, το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι η Εισαγγελία καλεί πολιτικούς αρχηγούς «δι’ υπόθεσίν τους» και επισημαίνει ότι η Δεξιά δεν επανήλθε με σχέδιο να σβήσει για πάντα την περίοδο μετά το 2015, αλλά την περίοδο μετά το 1974.


Φωτο: eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.