Επιμενουν στην καταγγελια για «ελλιπη και επιλεκτικα τεστ κορωνοιου» σε αστυνομικους της Ροδοπης οι ΕΑΚΑ και ΕΚΑ

Καλούν σε διερεύνηση των καταγγελλόμενων απαντώντας στην Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για τη διενέργεια των τεστ διάγνωσης κορωνοϊού στο αστυνομικό προσωπικό της Ροδόπης δίνουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΕΑΚΑ και ΕΚΑ Ροδόπης, απαντώντας στην ανακοίνωση της Ένωσης αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ. Οι δύο παρατάξεις επανέρχονται στο θέμα κάνοντας λόγο για ανακρίβειες και αναληθείς αναφορές που υπάρχουν στην ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ζητώντας «την ενδελεχή, σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση,  έρευνα των καταγγελιών».

Συγκεκριμένα οι ΕΑΚΑ και ΕΚΑ Ροδόπης επισημαίνουν πως «ως συνδικαλιστικές παρατάξεις εκλεγμένες στο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης για να εκπροσωπούμε τους συναδέλφους μέλη μας, να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα δίκαια αιτήματά τους και να καταγγέλλουμε κάθε άδικη ή παράνομη σε βάρος τους πράξη που τυχόν εκδηλωθεί από τη Διοίκηση ή την εκάστοτε Κυβέρνηση ή οποιονδήποτε άλλο φορέα ή μονάδα, ερχόμαστε να απαντήσουμε στις ανακρίβειες αλλά και γενικά στα όσα αναληθή αναφέρονται στην από 17-10-2020 ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, την οποία εξέδωσαν -όπως οι ίδιοι αναγράφουν- με αφορμή και προς απάντηση των καταγγελλομένων στην από 07.10.2020 δική μας ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τα δεκάδες δίκαια παράπονα που δεχτήκαμε από μέλη της Ένωσής μας και αφορούσαν σε διακριτική τους αντιμετώπιση και ΜΗ μέριμνα από την Διοίκηση της Δ.Α.Ροδόπης, όσον αφορά στην παροχή δυνατότητας σε όλο ανεξαιρέτως το αστυνομικό προσωπικό   για διενέργεια μοριακού τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου, όπως ακριβώς έγινε με μέριμνα της Διοίκησης για όλο το προσωπικό του Επιτελείου της» για να παραθέσουν στη συνέχεια το απόσπασμα της επίμαχης ανακοίνωσης και να υπογραμμίσουν πως «αφού λοιπόν η Ε.Α.Ε.Α.-Α.Μ.Θ. με ανακοίνωσή της, αμφισβητεί την αλήθεια των γεγονότων που καταγγείλαμε, παρουσιάζοντας μάλιστα δημόσια μία άλλη δική της “φανταστική πραγματικότητα” επί του συγκεκριμένου θέματος (…) αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε επί του θέματος και να δηλώσουμε ότι η αλήθεια είναι μονοπρόσωπη».

«Οπότε» συνεχίζουν οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις «αφού όπως φαίνεται το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. δημόσια αμφισβητεί τα όσα εμείς καταγγείλαμε, είμαστε στη διάθεσή τους και τους προσκαλούμε να αξιώσουμε από κοινού την διενέργεια οποιασδήποτε νόμιμης έρευνας  για όσα από εμάς καταγγέλθηκαν στην από 07.11.2020 ανακοίνωσή μας, ώστε να καταθέσουμε αρμοδίως όλα τα αδιάσειστα στοιχεία μας, προκειμένου να κριθούμε αμφότεροι για την αλήθεια του λόγου και των έργων μας».

«Οι αριθμοί των μολυσμένων από τον covid-19 αστυνομικών καταμαρτυρούν από μόνοι τους, αν οι Διοικήσεις τα έχουν όλα καλά καμωμένα»

Μάλιστα οι ΕΑΚΑ και ΕΚΑ σπεύδουν να επισημάνουν πως «πληθώρα ονομαστικών καταγγελιών έχουν φτάσει στα χέρια μας, διαβιβάστηκαν στην Ομοσπονδία μας και δια μέσω της Π.Ο..ΑΣ.Υ. έχουν δοθεί στο Αρχηγείο για την διερεύνησή τους» και προς επίρρωση των καταγγελιών τους υπογραμμίζουν πως «οι αριθμοί των μολυσμένων από τον covid-19 αστυνομικών σε όλη την Επικράτεια, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και ακόμη ειδικότερα σε κάποιες από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καταμαρτυρούν από μόνοι τους, αν οι Διοικήσεις τα έχουν όλα καλά καμωμένα –σύμφωνα πάντα με τους δικούς σας ισχυρισμούς και μόνο- ή αν οι Διοικήσεις δεν ανταποκρίνονται ικανά στις – από τους Νόμους και τα Π.Δ. ρητά απορρέουσες – υποχρεώσεις τους που αφορούν στη διασφάλιση της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών εργασίας που θα εγγυώνται την ασφάλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, την προστασία της υγείας των αστυνομικών από τον covid -19 , αλλά και κατ΄επέκταση την προστασία της υγείας των μελών των οικογενειών μας , όπως και των τοπικών κοινωνιών».

Οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν παραλείπουν να διευκρινίσουν πως «εμείς συμφωνούμε ότι μπροστά στα κοινά προβλήματα και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά, όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και οι ενέργειες της Διοίκησης, όσο των εκλεγμένων Σωματείων, να κινούνται συστρατευόμενες με γνώμονα την αποτελεσματικότερη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των εργασιακών συμφερόντων της κοινής αστυνομικής μας οικογένειας», αντιτείνουν ωστόσο πως «αυτονόητα αναμένουμε να συμφωνήσετε κάποια στιγμή κι εσείς μαζί μας,στο γεγονός ότι η πιστή τήρηση των  Νόμων, των Προεδρικών Διαταγμάτων  και των Κανονισμών του Σώματος είναι υποχρέωση όλων των μελών μας ανεξαρτήτου βαθμού και αξιώματος, όπως επίσης ανεξάρτητα από το αν είσαι σε  θέση διοικούμενου ή διοικούντα».

Κλείνοντας την απάντησή τους οι ΕΑΚΑ και ΕΚΑ σημειώνουν ότι σε κάθε  περίπτωση ο ρόλος του συνδικάτου και του συνδικαλιστή είναι να υπερασπίζεται το δίκαιο και την αλήθεια για να υπογραμμίσουν ότι«αφού λοιπόν επί των καταγγελιών μας  διαφαίνεται ότι έχετε διαφορετική πληροφόρηση και επειδή όπως προείπαμε η αλήθεια είναι αυστηρά  μονοπρόσωπη, με δεδομένο ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…. Σας προσκαλούμε να συστρατευτούμε και να  αξιώσετε μαζί μας την ενδελεχή, σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση,  έρευνα των καταγγελιών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.