Ενα ακομη ιδιωτικο νοσηλευτηριο στο ΕΣΥ Θεσσαλονικης

Αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο υγείας με τις ανάλογες διευκρινίσεις για τα δύο που έχουν επιταχθεί και πότε θα... γεμίσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο υγείας, στις δυνάμεις αναχαίτισης του δεύτερου δριμύτερου κύματος covid-19 στη Θεσσαλονίκη μπαίνει ένα ακόμη ιδιωτικό νοσηλευτήριο, η ΑΡΩΓΗ του ομίλου Euromedica. Πρόκειται για κέντρο αποκατάστασης-αποθεραπείας στο Δήμο Χορτιάτη-Πυλαίας, «ειδικό σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για μυοσκελετικές, καρδιαγγειακές και νευρολογικές παθήσεις, μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης» όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα της κλινικής.

Αρχικά υπήρξαν σκέψεις και για άλλα κέντρα τα οποία όμως δεν προχώρησαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείονται από τους σχεδιασμούς του υπουργείου όπως δήλωσαν. Σε χθεσινή και σημερινή επικοινωνία με εργαζόμενους της ΑΡΩΓΗΣ δεν υπήρξε επιβεβαίωση ή διάψευση των πληροφοριών μας αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει ανακοίνωση από το υπουργείο υγείας.

Να θυμίσουμε ότι η ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ είναι του ίδιου ομίλου (μαζί με την κλινική ΛΥΣ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ) η οποία και έχει επιταχθεί, κάτι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά θέματα προς διευκρίνηση και τακτοποίηση» όμως είπαν στο makthes.gr παράγοντες των υγειονομικών αρχών της Θεσσαλονίκης. «Για την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών, με ή χωρίς covid-19, θα πρέπει να εξακριβωθούν όλες οι συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης σε οποιοδήποτε χώρο, δημόσιο ή ιδιωτικό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει διακομιδές περιστατικών ακριβώς για τους λόγους που προαναφέραμε. Υπηρεσίες τσεκάρουν τα πάντα προκειμένου να καλυφθούν με ασφάλεια, πάνω από όλα, ανάγκες ασθενών και εργασιακές συνθήκες».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση της ΑΡΩΓΗΣ δεν θα υπάρξει επίταξη -όπως στα άλλα δυο ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά συμφωνία με το υπουργείο Υγείας ώστε να παραχωρηθούν άμεσα κλίνες και ειδικός εξοπλισμός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “η επίταξη αιφνιδίασε αρκετούς επιχειρηματίες της υγείας αλλά και ευαισθητοποίησε αρκετούς εξ αυτών ώστε να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια”. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προσπάθεια να εκπαιδευτεί το προσωπικό, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σε περιστατικά covid-19. Το υπουργείο υγείας, πριν από λίγο καιρό, είχε ανακοινώσει ταχύρρυθμο πρόγραμμα, μέσω διαδικτύου, με επικεφαλής γιατρούς του Κέντρου Αναφοράς του ιού στη βόρεια Ελλάδα (βλ. ΑΧΕΠΑ).


Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.