ΑΕ Κομοτηνης βολει: «Δεν θελει κοπο, θελει αγαπη, μερακι και τροπο»

Το μεράκι και η αγάπη των ανθρώπων της ΑΕ Κομοτηνής έχει φέρει νέα πνοή στο άθλημα του βόλεϊ και σημαντικές κατασκευές στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου

Μπορεί το βόλεϊ στην Κομοτηνή να έχει φέρει μέσω της ΑΕΚ πολλές επιτυχίες στην πόλη μας αλλά δεν κατάφερε να μπει στη συνείδηση του κόσμου. Σε πείσμα αυτής της αντίληψης μία ομάδα ανθρώπων που πλαισιώθηκε το 2013 γύρω από τον Τάσο Πετρίδη και διευρύνεται συνεχώς έχουν καταφέρει να κάνουν τρομερή δουλειά, η οποία μάλιστα πολλές φορές δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο ευρύ κοινό. Αν η άνοδος στην Volleyleague αποτέλεσε την κορωνίδα αυτής της προσπάθειας, η συνεχής αθόρυβη δουλειά στο επίπεδο των υποδομών και των παροχών στις ακαδημίες είναι αυτή που γεμίζει υπερηφάνεια του ανθρώπους της ΑΕ Κομοτηνής.

Η «βιτρίνα» της ΑΕ Κομοτηνής αποτελεί το ανδρικό τμήμα βόλεϊ που αγωνίζεται στην PreLeagueενώ πριν δύο χρόνια χάρισε μοναδικές στιγμές στο κοινό της πόλης επικρατώντας της ΑΕΚ και κοιτάζοντας στα μάτια τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες δυνάμεις του αθλήματος. Βέβαια εκτός από το αγωνιστικό σκέλος οι ιθύνοντες του Συλλόγου κατάφεραν να αξιοποιήσουν το «στολίδι» του 2ου Λυκείου, το οποίο μέχρι τότε ήταν μόνο για τις ακαδημίες μπάσκετ του ΓΑΣ καθώς δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για να πραγματοποιηθεί ένας επίσημος αγώνας μπάσκετ. Έτσι με κάποιες διορθώσεις το γήπεδο μετατράπηκε σε ένα «στολίδι», το οποίο απέσπασε θετικότατες κριτικές και πλέον μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και διοργανώσεις καθώς πληροί όλες τις προδιαγραφές (2 κερκίδες, αποδυτήρια, αίθουσα τύπου, ιατρείο, κλπ) αφήνοντας στην πόλη της Κομοτηνής μία σπουδαία παρακαταθήκη.  Μάλιστα η Ομοσπονδία και η ΕΣΑΠ έχει εντυπωσιαστεί τόσο από το κλειστό γυμναστήριο που θέλει μόλις επανέλθει η κανονικότητα να φέρει στην πόλη μας μία διοργάνωση είτε σε επίπεδο ανδρών είτε σε επίπεδο μικρών ηλικιών.

Φροντίδα στις ακαδημίες

Μετά από εκεί βέβαια, το «καμάρι» για τους ιθύνοντες της ΑΕΚ είναι οι ακαδημίες καθώς θέλουν να ωθήσουν όλο και περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το βόλεϊ. Εκεί, παρά τις ελλείψεις και την οικονομική στενότητα που άφησε παρακαταθήκη η οικονομική κρίση, η αγάπη των ανθρώπων της ΑΕΚ τους ώθησε στο να βρουν λύσεις οικονομικές και πρακτικές ώστε να διευκολύνουν το έργο των προπονητών του Συλλόγου. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πως όταν υπάρχει αγάπη και θέληση, όλα τα προβλήματα λύνονται.

Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια στο κλειστό γυμναστήριο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, το οποίο αποτελεί έδρα των ακαδημιών και δεύτερο σπίτι των ανθρώπων της ΑΕΚ καθώς ξημεροβραδιάζονται εκεί έχουν τοποθετηθεί πολυφιλές, ορθοστάτες για στήσιμο 3 εξωτερικών γηπέδων, εργαλείο για εκπαίδευση πασαδόρου, 5 εμπόδια με τρεις σκάλες ύψους. Κι ακόμα έναεργαλείο για εκπαίδευση στο καρφί, 3 σκαμπό για άλματα, μεγάλο καλάθι για αποθήκευση μπαλών, μικρό καλάθι για αποθήκευση ειδών προπόνησης (πιατάκια, εμπόδια, βαράκια) και μία μεγάλη ντουλάπα για αποθήκευση. Επιπλέον μπαίνοντας κάποιος στο γυμναστήριο έχει την ευκαιρία να δει φωτογραφίες όλων των τμημάτων και το πρόγραμμα των αγώνων. Ποιο είναι το μυστικό όλων αυτών; Η αγάπη για την ομάδα και το άθλημα, το μεράκι και η συλλογική δουλειά.

Αυτό που ξεχωρίζει το τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ από τα υπόλοιπα σωματεία της Θράκης και όχι μόνο είναι πως η οικογένεια διευρύνεται συνεχώς από εφόρους που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς με γνώμονα την ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη.  Έτσι λοιπόν κάθε τμήματα – αγωνιστικό και μη – έχει τουλάχιστον από δύο εφόρους που «τρέχουν» τα πάντα ώστε να μην λείπει τίποτα και για τον λόγο αυτό η δουλειά αναμένεται να συνεχίσει να αποφέρει καρπούς.

Άλλωστε όλοι στην Volleyleague είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό βλέποντας μία ομάδα ανθρώπων μετά το τέλος των αναμετρήσεων να μαζεύει ομαδικά τις πινακίδες, το φιλέ και τα σκουπίδια ώστε να παραδώσει το γήπεδο όπως πρέπει στο σχολείο, όπου ανήκει. Αν μη τι άλλο θύμισε κουλτούρα άλλης χώρας.

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παπαδόπουλο και σε όλους  τους ανθρώπους της ΑΕ Κομοτηνής για τη δουλειά, την αγάπη και το μεράκι και ευχή μας είναι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο ώστε να φέρουν ακόμα περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.