Πυρα ΣΥΡΙΖΑ στο σχολιο Στυλιανιδη περι «δυναμης της ιδιωτικης πρωτοβουλιας στην παιδεια»

Στ. Σακελλίων: «Είναι κρίμα ένας πρώην Υπουργός Παιδείας να υπονομεύει τόσο κυνικά το δημόσιο σχολείο»

Πυρά κριτικής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε το σχόλιο που έκανε για την τηλεκπαίδευση στα δημόσια σχολεία σε σχέση με τα ιδιωτικά κατά την φιλοξενία του σε τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα απαντώντας ο κ. Στυλιανίδης σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι «έχουν δημιουργηθεί με την τηλεκπαίδευση μαθητές δυο ταχυτήτων, στα ιδιωτικά σχολεία να κάνουν μάθημα και στα δημόσια να εμφανίζονται προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης», δήλωσε ότι «αυτό δείχνει και αποδεικνύει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας την οποία ευθέως αμφισβητεί η Αριστερά», με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη να αντιδρά εντόνως, επισημαίνοντας ότι «αυτό που πραγματικά δείχνει είναι την παράλυση της κυβέρνησης και την έλλειψη προετοιμασίας σε όλα, για κάτι που οι πάντες βλέπαμε ότι έρχεται».

Στ. Σακελλίων: «Δεν άκουσε ο κ. Στυλιανίδης, δεν διάβασε πουθενά την οργή των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών»

Την απάντηση του κ. Στυλιανίδη σχολίασε και ο συντονιστή στα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων ο οποίος επεσήμανε πως «ο κυβερνητικός βουλευτής αποσιώπησε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε το δημόσιο σχολείο χωρίς προετοιμασία, με εικόνες ντροπής όπως αυτές της Πεύκης και της Πάτρας. Που εδώ και 6 μήνες η Υπουργός που με τόση άνεση “ξεπλένει” ο κ. Στυλιανίδης έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να μην στηρίξει το δημόσιο σχολείο. Με τέτοια άνεση ο πρώην Υπουργός Παιδείας “αγνοεί” το πασιφανές, το απίστευτο χάλι που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια σχολεία με ευθύνη αποκλειστικά της κυβέρνησης που με ενθουσιασμό στηρίζει, όπως φαίνεται.  Δεν άκουσε ο κ. Στυλιανίδης, δεν διάβασε πουθενά την οργή των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα πλησιάζοντα γεγονότα όμως θα ξυπνήσουν σύντομα την κυβερνητική πλειοψηφία. Αλλά είναι κρίμα ένας πρώην Υπουργός Παιδείας να υπονομεύει τόσο κυνικά το δημόσιο σχολείο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.