Ταμπλετ θα δοθουν σε μαθητες που εκαναν μαθημα σε καφενειο με κινητο

Οι εικόνες με τους μαθητές σε χωριό του Πύργου έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου

Οι εικόνες που δημοσίευσε η εφημερίδα της Ηλείας «Πρωινή», στις οποίες φαίνονται πέντε παιδιά του χωριού Πεύκη να προσπαθούν να λάβουν μέρος στην τηλεκπαίδευση στην πλατφόρμα Webex, χρησιμοποιώντας δύο κινητά τηλέφωνα σε αυλή καφενείου μέσα στο κρύο, αφού δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ από το σπίτι τους, έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας αίσθηση.

Την ίδια στιγμή, για γεγονότα που συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα έκανε λόγο ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Όπως σημείωσε είναι γνωστό πως δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ σε πολλά σπίτια σε όλη την επικράτεια ή και καθόλου σε περιοχές της υπαίθρου, προσθέτοντας πως δεν υπήρξε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το εάν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή.

«Τη Δευτέρα παραλαμβάνουμε 100 τάμπλετ για να τα δώσουμε σε παιδιά που, όπως μας βεβαιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, δεν έχουν» πρόσθεσε και σημείωσε πως σήμερα θα δοθούν 15 τάμπλετ στα παιδιά στην Πεύκη. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος ρόλος μας ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι να λύνουμε προβλήματα, κι ας μην είναι της αρμόδιότητάς μας. «Πρέπει να σεβαστούμε τα παιδιά, να είμαστε προσεκτικοί στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων» επισήμανε.

Η εκπαιδευτική κοινότητα σωστά κινητοποιήθηκε να καταγράψει αυτές τις αδυναμίες που είναι γνωστές και διαχρονικές ανέφερε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι με βάση τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκατοντάδες παιδιά δεν έχουν σύνδεση ή τάμπλετ. Ο πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης Γρηγόρης Ξουλεής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι η Αστυνομία τούς έδωσε άδεια να μπουν τα παιδιά μέσα στο καφενείο, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Φωτο: proini.news.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.