Το ΚΚΕ Ροδόπης για την πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

19.11.2020 23:36

«Αυτό δεν είναι φιάσκο, είναι αθλιότητα!»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Στην έναρξη της τηλεκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «η πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ήταν ένα μαρτύριο. Το σύστημα  στα όριά του, τα παιδιά να πετιούνται εκτός μαθήματος, μαθητές και εκπαιδευτικοί να μην  ακούγονται.  Με απλά λόγια δεν μπορεί να γίνει με τίποτα μάθημα».

«Την ίδια στιγμή -και δικαιολογημένα-» συμπληρώνει η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ «οι γονείς είναι έξαλλοι. Πολλοί  γονείς, ακόμα και με  άδειες  από τις δουλειές τους,  φρόντισαν να είναι δίπλα στα παιδιά τους για να τα βοηθήσουν μιας και λόγω ηλικίας  δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνα τους αυτή την κατάσταση».

«Αυτό δεν είναι φιάσκο. Είναι αθλιότητα!» τονίζει το ΚΚΕ Ροδόπης για να επισημάνει πως «πρέπει η κυβέρνηση να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα και να αραδιάζει αριθμούς χωρίς αντίκρισμα. Το μόνο που διαπιστώνει ότι “όλα λειτουργούν καλά” είναι το υπουργείο Παιδείας».

Το ΚΚΕ Ροδόπης υπογραμμίζει πως πρέπει «εδώ και τώρα να βρεθεί λύση, για όσο διάστημα είναι δυστυχώς κλειστά τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης» και καταθέτει προτάσεις όπως:

  • Να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί, που δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να βρεθούν ουσιαστικά και με όλα τα μέσα δίπλα στους μαθητές.
  • Να ενισχυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.
  • Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet.
«Όσο περνάει ο καιρός, και σε αυτές τις καταστροφικές συνθήκες που προκαλούνται από την κυβέρνηση, το αίτημα δεν μπορεί παρά να είναι ένα: Ανοίξτε τα σχολεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να γίνει σωστή δουλειά, για να γίνει μάθημα. Αλλιώς, η κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη για τη μορφωτική στασιμότητα χιλιάδων παιδιών» τονίζει κλείνοντας το ΚΚΕ Ροδόπης.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine