Μενουν να γινουν κι αλλα…

Της Έκδοσης

Η επιλογή της πόλης μας ανάμεσα στις 6 φιναλίστ που διεκδικούν το βραβείο της Ε.Ε. για την πιο προσβάσιμη πόλη, από μόνο του αποτελεί από μόνο του μια σημαντική «κατάκτηση». «Κατάκτηση» διότι δυστυχώς έχουμε συνηθίσει ή ανατραφεί, ως κοινωνία, με ένα περίεργο σύνδρομο υστέρησης και ανημποριάς. Βέβαια όσο κι αν όντως είναι κατάκτηση αυτό δεν σημαίνει πως οι προσπάθειες θα πρέπει να σταματήσουν ή να ελαττωθούν.

Σχόλιο αναγνώστη της εφημερίδας μας, με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα, θίγει το ζήτημα και δείχνει πως μπορούμε ακόμα, πολίτες και φορείς να κάνουμε πολλά στην προσπάθεια για ισότιμη συμπερίληψη όλων των μελών στην κοινωνία μας.
Μας γράφει λοιπόν ο αναγνώστης για το εν λόγω θέμα:

«Συγχαρητήρια για την υποψηφιότητα της πόλης μας, όμως θα πρέπει να τονιστεί -και να ληφθεί υπόψη- ότι καθημερινώς γινόμαστε μάρτυρες σε περιστατικά παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων πάνω σε σημεία πρόσβασης αμαξιδίων και καροτσιών. Ποδήλατα αφήνονται με λωρίδες τυφλών. Οι εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και του Πανεπιστημίου μας(ΔΠΘ) δεν είναι προσβάσιμες σε άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Καλό θα ήταν όλοι οι δημότες να ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, και το πιο σημαντικό…να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΎΝ πάνω στο ζήτημα της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ. Ο Δήμος, οι φορείς αλλά και το ΔΠΘ θα πρέπει να ενσκήψουν πάνω στο ζήτημα αυτό. Διερμηνεία στη Νοηματική και έντυπα/φυλλάδια συγγράμματα/προγράμματα εκδηλώσεων κτλ σε γραφή Braille είναι απαραίτητα για να ορίζεται μια πόλη ως πλήρως προσβάσιμη!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.