Ο Κομοτηναιος Πανος Παπαδοπουλος περιγραφει την εμπειρια του ως αντιπαλος του Αλεξει Ποκουσεφσκι

Ο 18χρονος αθλητής του Ολυμπιακού, Νο17 του φετινού Draft, πριν 2 χρόνια είχε δείξει στην γειτονική Ελευθερούπολη το πλούσιο ταλέντο του

Αντίστροφα για την είσοδό του στο ΝΒΑ μετράει πλέον από τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι. Ο νεαρός άσους του Ολυμπιακού επελέγη στο νούμερο 17 των ντραφτ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς οι οποίοι όμως έχουν έχει ήδη σε συμφωνία με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, για την ανταλλαγή του. Οι Θάντερ για να ανέβουν σε αυτή την επιλογή, και να κάνουν δικό τους τον Ποκουσέφσκι έδωσαν τον Ρούμπιο και τις επιλογές 25 και 26 στους Τιμπεργουλβς για να κάνουν δικό τους τον 18χρονο Σέρβο.

Πριν δύο χρόνια το άστρο του Ποκουσέφσκι είχε λάμψει στην γειτονική Ελευθερούπολη και συγκεκριμένα στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Εκεί ο αθλητής του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης, παραλαμβάνοντας  το αναμνηστικό από το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τίτλο και την ατομική διάκριση, η οποία οφείλεται σε όλους τους συμπαίκτες μου. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τους διοργανωτές», ήταν τα λόγια του αθλητή του Ολυμπιακού. Σε εκείνη την διοργάνωση ο Σέρβος αθλητής είχε τις εξής επιδόσεις:

Με τον Άρη (81-69) πέτυχε 29 πόντους, είχε 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 τάπες, 2 κλεψίματα), σε 34:44’’.

Με τον Κολοσσό (94-55), είχε 2 πόντους σε 5:33’’.

Με το Περιστέρι (82-78) πέτυχε 24 πόντους, με 11 ριμπάουντ, 4 τάπες, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 37:38’’.

Με τον Προμηθέα (88-96) είχε 21 πόντους, με 11 ριμπάουντ, 6 τάπες, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, σε 34:58’’

Τέλος, στο τελευταίο παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης (87-49) δεν πέτυχε κάποιο πόντο (είχε 0/2 τρίποντα) σε 6:14’’.

Ο Ποκουσέφσκι συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη πεντάδα, μαζί με τον πρώτο σκόρερ των αγώνων, Βαλάντη Κουρτίδη (Άρης) και τους Ζώη Καράμπελα, Κώστα Κάδρα (Περιστέρι) και Λευτέρη Μαντζούκα (Προμηθέας Πάτρας). Την απονομή έκαναν ο γ.γ της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο τεχνικός υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, Κώστας Μίσσας.

«Από μικρή ηλικία ξεχώριζε απέναντι στους συνομήλικους αντιπάλους»

Για την εμπειρία του ως αντίπαλος του Ποκουσέφσκι μίλησε ο Κομοτηναίος αθλητής Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος τότε ηγούταν της προσπάθειας της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στη διοργάνωση. Ο γκαρντ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στάθηκε στο γεγονός πως από τότε ο αθλητής των «Ερυθρολεύκων» ξεχώριζε για τα επιθετικά και φυσικά χαρίσματα του ενώ από τότε ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής των σκάουτερ. «Ο Αλεξέι ξεχώριζε σαν παίχτης και αυτό φάνηκε στις αναμετρήσεις με τους άλλους εξίσου προπονημένους παίχτες της ηλικίας του» επισήμανε αρχικά ο μέχρι πρότινος αθλητής της ΑΕ Κομοτηνής υπογραμμίζοντας πως «εκτός της σωματικής του διάπλασης ήταν αρκετά εύστροφος και φαινόταν ότι είχε ικανότητες τόσο με την μπάλα στα χέρια όσο και μακριά από αυτήν, γνωρίζοντας που πρέπει να βρίσκεται στα 40΄ παιχνιδιού στο παρκέ βοηθώντας τους συμπαίχτες του». Ο Ποκουσέφσκι αγωνίστηκε λίγο απέναντι στην Ασπίδα, καθώς ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα είχε τα ηνία και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.