Αντεγκλησεις με φοντο τη Νομικη του ΔΠΘ

Της Έκδοσης

Την αντίδραση αποφοίτων και φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ επέφερε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του τ. Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Θανάση Διαμαντόπουλου, ο οποίος με αφορμή τα διαμειβόμενα των τελευταίων ημερών περί συνταγματικότητας ή μη της περιστολής των δημοσίων συναθροίσεων, έγραψε: «Συνδικαλιστές Θέμιδας…

(Αφού δεν τους δίδαξαν συνταγματικό ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Αλιβιζάτος)…

Όλοι του Δημοκριτείου είναι;»

Λίγη ώρα αργότερα και μετά από αντιδράσεις αρκετών σχολιαστών της επίμαχης ανάρτησης ο τ. Καθηγητής έσπευσε με νέα του ανάρτηση να διευκρινίσει πως: «έχοντας 40ετή υπηρεσία σε ελληνικό πανεπιστήμιο και διδακτική εμπειρία στο εξωτερικό, γνωρίζω το αυτονόητο: πως κάθε πανεπιστημιακή μονάδα εμπεριέχει και νησίδες ποιότητας και άλλες αντίθετες.

Άρα θα ήταν αδιανόητο να απαξιώσω συνολικά ένα πανεπιστήμιο. Απλώς, με ελαφρά ειρωνεία προς τους συνδικαλιστές δικαστές, που δείχνουν να αγνοούν την επιστημονική άποψη Βενιζέλου και Αλιβιζάτου, ουσιαστικά λέω ότι οι εν λόγω συνδικαλιστές δεν θα έχουν σπουδάσει στα πανεπιστήμια των δύο αυτών κορυφαίων συνταγματολόγων.

Ακόμη και αν υποθέσουμε πως η αρχική μου ανάρτηση μπορούσε να παρεξηγηθεί από έναν μη προσεκτικό αναγνώστη, πόσο πιο σαφής να γίνω τώρα;».

Ωστόσο η εν λόγω διευκρίνιση φαίνεται πως δεν έπεισε τον Σύλλογο Αποφοίτων και Φοιτησάντων Νομικής Σχολής ΔΠΘ «Πρωταγόρας», ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Με αγανάκτηση διαβάσαμε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την απαράδεκτη και όλως προσβλητική για το πανεπιστήμιο μας ανάρτηση του τ. Καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Θανάση Διαμαντόπουλου

Κύριε τ. Καθηγητά
Δεν ξέρουμε αν η ανάρτηση αυτή πηγάζει από κάποιο προσωπικό ζήτημα απέναντι στη νομική του ΔΠΘ ή εντάσσεται σε μια προσπάθεια λήψης δημοσιότητας, έστω και αρνητικής, ωστόσο αποτελεί ενέργεια που προσβάλει όλους εμάς τους αποφοίτους της.

Κύριε τ. Καθηγητά
Η καταξίωση της σχολής μας είναι αυταπόδεικτη, επιδεικνύοντας την παρουσίας της στον εθνικό και διεθνή χώρο και έχοντας αποφοίτους της χιλιάδες λαμπρούς και καταξιωμένους επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Τέτοια σχόλια όπως το δικό σας προδίδουν, είτε άγνοια είτε κακοβουλία, όμως σε κάθε περίπτωση δεν σας τιμούν.

Κύριε τ. Καθηγητά
Μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε άποψη θέλετε για την θέση του κάθε πανεπιστημιακού ιδρύματος της χώρας μας, όταν όμως αναφέρεστε στη Νομική μας Σχολή, σας συνιστούμε να είστε τουλάχιστον προσεκτικότερος».

Νομίζουμε ότι η απάντηση του «Πρωταγόρα» είναι η πλέον αρμόζουσα, όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε για τα γραφόμενα του κ. Διαμαντόπουλου, πως ο τρόπος και ο λόγος με τον οποίο επιλέγουμε να εκφραζόμαστε στο δημόσιο χώρο, φανερώνει πολλά για το ποιόν του χαρακτήρα μας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.