Ενωση Αξιωματικων ΕΛΑΣ ΑΜΘ εναντιον ΕΑΚΑ και ΕΚΑ «για τα επιλεκτικα τεστ κορωνοιου σε αστυνομικους»

«Κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. συνολικά πέντε φορές μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων έκανε δεκάδες τεστ στους αστυνομικούς, ανεξαιρέτως υπηρεσιακής προέλευσης»

Εναντίον των αστυνομικών συνδικαλιστικών παρατάξεων ΕΑΚΑ και ΕΚΑ Ροδόπης στρέφεται η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ με αφορμή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων στην οποία γινόταν λόγος για «επιλεκτική μεταχείριση αστυνομικού προσωπικού από τη Διοίκηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης κατά τη διενέργεια μοριακών τεστ για την ανίχνευση του ιού COVID-19».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την εν λόγω μομφή, δηλώνοντας παράλληλα «την ηθική και θεσμική στήριξή της προς τη Διοίκηση και τους Διοικητές των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης, μέλη της Ε.Α.Α.Μ.Θ., οι οποίοι καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της θέσης τους, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό έχει δημιουργεί κατά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19».

Μάλιστα σπεύδει να διευκρινίσει πως, από την αρχή της πανδημίας, δόθηκαν από την τοπική Διοίκηση οι απαραίτητες οδηγίες και εντολές προς όλες της αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης, προκειμένου να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του ιού, σε εκτέλεση των ειδικότερων διαταγών της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, προμηθεύοντας τις παράλληλα με αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμόμετρα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).

Επίσης κάνει γνωστό πως λόγω του πρόσφατου  επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής της Ροδόπης , προσήλθε στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, κατόπιν πρωτοβουλίας του οικείου Αστυνομικού Διευθυντή,  κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. συνολικά πέντε φορές μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων (σε συνέχεια των 9 φορών που διενεργήθηκαν έλεγχοι το περασμένο καλοκαίρι), διενεργώντας δεκάδες τεστ στους παρευρισκόμενους αστυνομικούς, ανεξαιρέτως υπηρεσιακής προέλευσης, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί προς τούτο μέσω των Υπηρεσιών τους. Υπήρξε μάλιστα περίπτωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ, που ενώ υπήρχαν ακόμη διαθέσιμα τεστ στο κλιμάκιο, δεν υπήρχαν έτεροι παρόντες εθελοντές αστυνομικοί, με αποτέλεσμα κατόπιν άμεσης κινητοποίησης να κληθούν εσπευσμένα και άλλοι για να υποβληθούν σε αυτά, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Ε.Ο.Δ.Υ..

«Κατόπιν τούτων, η  Ένωσή μας φρονεί πως μπροστά στα κοινά προβλήματα και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά, όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και οι ενέργειές τόσο της Διοίκησης, όσο και των εκλεγμένων Σωματείων, να κινούνται συστρατευόμενες με γνώμονα την αποτελεσματικότερη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των εργασιακών συμφερόντων της κοινής αστυνομικής μας οικογένειας» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.