Προκλητικη επισκεψη Ερντογαν στα Βαρωσια για την επετειο ανακηρυξης του ψευδοκρατους

Νέα αυστηρή ανακοίνωση της κυπριακής Προεδρίας της Δημοκρατίας για το πικνίκ στην Αμμόχωστο

Μεγάλη μερίδα των Τουρκοκύπριων καταδικάζει το «σόου» Ερντογάν

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η κυπριακή Προεδρία της Δημοκρατίας για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και την «φιέστα» που ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Η Λευκωσία κατηγορεί την Τουρκία για προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Αμμόχωστο με το πικνίκ του Τούρκου προέδρου και του επιτελείου του, το οποίο τορπιλίζει την όποια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος για την επίλυση του Κυπριακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν την αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους κατά παράβαση του διε-θνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Δυστυχώς, η σημερινή μαύρη επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους επιλέχθηκε από την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν, κα-θώς και την ψευδοκυβέρνηση, για να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Άγκυρα ουδόλως σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά και τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, περιφρονώντας και παραβιάζοντας επιδεικτικά τις σχετικές αποφάσεις και ψηφίσματα των ΗΕ.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία και ο Πρόεδρος της, με τις ενέργειες τους τορπιλίζουν την προοπτική δημιουργίας κατάλληλου κλίματος, το οποίο ζητά ο ΓΓ των ΗΕ για να εκδηλώσει τη νέα του πρωτοβουλία με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Και η σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού καθεστώτος θα καταγγελθούν εκ νέου σε όλα τα διεθνή βήματα στα οποία συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι Τουρκοκύπριοι – «Όχι πικνίκ πάνω στον ανθρώπινο πόνο»

Δεν είναι όμως μόνο η ελληνική και η κυπριακή πλευρά που διαμαρτύρονται για το «σόου» στα Κατεχόμενα, αλλά και μερίδα των Τουρκοκύ-πριων.

Οργανώσεις και κόμματα καταδίκασαν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αμμόχωστο, ενώ χτες έλαβε χώρα μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Τούρκου προέδρου και του Ερσίν Τατάρ.

Για σήμερα, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι με κύρια συνθήματα «Αντί για μπάρμπεκιου, εμείς στους δρόμους» και «Η υποταγή δεν είναι ελευθερία».

Στο παραπάνω πανό αναγράφεται η φράση: «Δεν είσαι ευπρόσδεκτος, δικτάτορα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.