Στο πλευρο του Κωστα Κατσιμιγα το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜ-Θ

Ενέκρινε ομοφώνως ψήφισμα συμπαράστασης για την πειθαρχική δίωξη που του άσκησε ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜ-Θ

«Καλούμε την αρμόδια Αρχή να ενεργήσει με σύνεση και να σταματήσει τις σχετικές ενέργειες»

Στο πλευρό του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστα Κατσιμίγα στέκεται το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ότι αφορά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης  κ. Ιωάννης Σάββας σε βάρος του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ στην ειδική συνεδρίαση που έλαβε χώρα με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση του σχεδίου του Προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του  Οικονομικού  Έτους  2021, ενέκρινε ομοφώνος ψήφισμα συμπαράστασης στον κ. Κατσιμίγα, στο οποίο οι 46 παρόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καταδικάζουν απερίφραστα την πειθαρχική δίωξη σε βάρο του.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταδικάζει απερίφραστα την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του μέλους του, Κώστα Κατσιμίγα, επειδή άσκησε κριτική στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Η ελευθερία του λόγου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη σωστή και ανεμπόδιστη άσκηση των καθηκόντων του Περιφερειακού Συμβούλου, μεταξύ δε των αρμοδιοτήτων του είναι να ασκεί κριτική στα όργανα διοίκησης του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Διότι αυτό που είναι δικαίωμα κάθε πολίτη, αποτελεί υποχρέωση και καθήκον για τον αιρετό, που εκλέχτηκε από τον λαό για να τον εκπροσωπεί.
Συμπαραστεκόμαστε στον Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Καλούμε την αρμόδια Αρχή να ενεργήσει με σύνεση και να σταματήσει τις σχετικές ενέργειες.  Δηλώνουμε δε ότι θα διαθέσουμε κάθε μέσο και δυνατότητα του Φορέα μας προκειμένου να στηρίξουμε το δικαίωμα του λόγου και της κριτικής που έχουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τους 46 παρόντες περιφερειακούς συμβούλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.