Ομιλητης στο διαδικτυακο σεμιναριο του ΣΕΠΚ για την προπονηση στη διαρκεια της καραντινας ο Θανασης Χατζηνικολαου

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και προπονητής Μπάσκετ στάθηκε στις επιπτώσεις της διακοπής και τους τρόπους ασφαλής προπόνησης

Το Lockdown, όπως είναι λογικό, πλήττει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό. Για τον λόγο αυτόν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Προπονητών Καλαθοσφαίρισης διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την προπόνηση αθλητών καλαθοσφαίρισης το χρονικό διάστημα της καραντίνας, στο οποίο ομιλητής ήταν ο αναγνωρισμένος από όλους και αγαπητός στο κοινό των αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Επίκουρος  Καθηγητής στο μάθημα της προπονητικής Μπάσκετ Θανάσης Χατζηνικολάου.

Ο κ. Χατζηνικολάου, έχοντας μαζί με τους συνεργάτες του κάνει σχετική έρευνα για τις επιπτώσεις της καραντίνας την Άνοιξη ανέπτυξε τις επιστημονικές έρευνες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις επιπτώσεις της διακοπής όχι μόνο στην επίδοση των αθλητών αλλά και την σωματική ακεραιότητα των αθλητών, αναφέροντας παραδείγματα τραυματισμών σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Κάθε έρευνα συνοδευόταν από έμπρακτα παραδείγματα ώστε να στοιχειοθετηθεί και να τεκμηριωθεί και να γίνει κατανοητό στο κοινό.

Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους γύρω από το κομμάτι της φυσικής κατάστασης σε πανελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο, αφού παρέθεσε τα προβλήματα που έχει φέρει ο κορωνοϊός και τις αλυσιδωτές παρενέργειες που επιφέρει η καραντίνα στα ομαδικά αθλήματα, στάθηκε στην σημασία της ατομικής προπόνησης όσο διάστημα διαρκέσει η καραντίνα, επισημαίνοντας πως σίγουρα δεν μπορεί να ισοσταθμίσει την ομαδική προπόνηση αλλά είναι σημαντικό.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αφού τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων για το μπάσκετ, το μόνο που μπορεί να γίνει η προπόνηση στο μπαλκόνι, την αυλή ή τον δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση σε ένα στάδιο, εφόσον υπάρχει η σχετική άδεια. Πάνω σε αυτό παρέθεσε μία σειρά επιλογών για όλα αυτά τα σενάρια βάζοντας πάντα ως γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια όλων.  Επισήμανε πως σε όλο αυτό το διάστημα είναι σημαντικό πριν κάθε αθλητής ή αθλήτρια ξεκινήσει εκγύμναση να λάβει υπόψιν την γνώμη των ειδικών και να μην παίρνει πρωτοβουλίες από μόνος του τονίζοντας πάντα την αναλόγια του οφέλους ως προς τον κίνδυνο.

Μέσα από γραφήματα έδειξε ενδεικτικές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν μέσα στο σπίτι ή σε έναν μικρό ιδιωτικό χώρο ώστε να αποφευχθεί η ολική παύση της ατομικής δραστηριότητας. Σχετικά με την επόμενη ημέρα, τόνισε πως η επόμενη ημέρα κρίνεται από την περίοδο της καραντίνας, από το πόσο συσσωρευμένοι θα είναι οι αγώνες αν και για έναν υπεύθυνο φυσικής κατάσταση είναι δύσκολο να ορίσει την κατάσταση καθώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την συνέχεια των πρωταθλημάτων. Κλείνοντας, κάλεσε τους αθλητές να μιλήσουν με τους γυμναστές τους, να μείνουμε όλοι ασφαλείς και να επιστρέψουμε γρήγορα στην καθημερινότητα.

Τόσο στη διάρκεια της ομιλίας του όσο και στο τέλος, ο κ. Χατζηνικολαόυ απάντησε τεκμηριωμένα στα ερωτήματα που έθεσαν όσοι παρακολουθούσαν το σεμινάριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το Σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί απόφοιτου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής αλλά και νυν φοιτητές, προπονητές και αθλητές υψηλού επιπέδου που θέλησαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις του μέσα από την επιστημονική έρευνα του κ. Χατζηνικολάου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.