Μια υγειονομικη περιφερεια πλεον η χωρα για την απροσκοπτη μεταφορα ασθενων

50 νέες ΜΕΘ σε Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας∙ 7 σε Ξάνθη και 5 σε Αλεξανδρούπολη

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας όπου συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ηρωϊκούς τους ανθρώπους του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα και τους ευχαρίστησε «για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει τις τελευταίες ώρες και μέρες».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως προστίθενται στη μάχη κατά της πανδημίας άλλες 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,  και απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού  στην κοινότητα.

Επίσης απηύθυνε έκκληση και στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν και να βοηθήσουν το ΕΣΥ επισημαίνοντας πως «χρειαζόμαστε παθολόγους, λοιμωξιολόγους, αναισθησιολόγους, ιατρούς ΜΕΘ και γενικούς ιατρούς και τις συναφείς ειδικότητες των παθολόγων».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί» υπογράμμισε ο υπουργός υγείας στη συνέχεια για να ανακοινώσει επίσης ότι για την περαιτέρω στήριξη της Β. Ελλάδας, η χώρα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και άρα, η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη και θα μπορούν να μεταφέρονται περιστατικά, αν χρειαστεί, μέσω του ΕΚΑΒ σε όμορες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο και, εφόσον χρειαστεί, θα διατεθεί ένα C-130 το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών σε απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των ιατρών και την τήρηση των όρων για την ασφάλεια των ασθενών.

«Όλοι μαζί θα παλέψουμε τον κορωνοϊό. Το Υπουργείο Υγείας έχει σχέδιο και πλάνο ακόμα και για τα έκτακτα, ακόμα και όταν ο ιός αλλάζει τα δεδομένα μέσα σε μερικές ώρες» τόνισε κλείνοντας ο κ. Κικίλιας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.