Αγγελος Λειβαδιωτης: «Χρεος μας να οδηγησουμε τον Πανθρακικο εκει που αξιζει»

«Είναι λάθος να στεκόμαστε στα λάθη του παρελθόντος» - «Υγιής η νέα προσπάθεια»

Ο Άγγελος Λειβαδιώτης αποτέλεσε έναν ποδοσφαιριστή της γενιάς που «γαλουχήθηκε» από τις σημαντικές επιτυχίες του Πανθρακικού. Μάλιστα αγωνίστηκε με επιτυχία στα τμήματα υποδομής των «Πρασίνων» έχοντας και το περιβραχιόνιο.  Μετά από την παρουσία του σε πολλές ομάδες της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ ΕΠΣ Θράκης ήρθε το «πλήρωμα» του χρόνου ώστε να φορέσει ξανά την φανέλα με τον πυρσό στο σημείο της καρδιάς. Ο «Λείβα» μίλησε στον Βασίλη Στοάκη για τα συναισθήματα που νιώθει αγωνιζόμενος με την φανέλα του Πανθρακικού, τους στόχους της ομάδας και το όνειρο του για τον Πανθρακικό.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Μεγάλη ευθύνη και βάρος να φοράς την φανέλα του Πανθρακικού»

ΠτΘ: Δυναμική επιστροφή για σένα στον Πανθρακικό με κατάκτηση του SuperCup «Νίκος Ντοσίδης» και πρόκριση στην γ΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Πώς νιώθεις για αυτά που ζεις με την φανέλα του Πανθρακικού;
Α.Λ.:
Σίγουρα ο Πανθρακικός αποτελεί κομμάτι της ζωής μου αλλά και σχεδόν όλων των Κομοτηναίων. Κάθε επιτυχία που είχα την απολάμβανα, αλλά νομίζω πως όταν αγωνίζεσαι με την φανέλα του Πανθρακικού η ευθύνη είναι μεγαλύτερη. Ξέρω πως υπάρχει κόσμος που αγαπάει την ομάδα και για αυτόν τον λόγο στενοχωρήθηκα που αυτά τα ζήσαμε χωρίς τον 12ο παίχτη μας. Ελπίζω πως σύντομα θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα και θα ξαναγυρίσουμε στη δράση, έχοντας όμως και τον κόσμο στο πλευρό μας.

«Όσο και αν διαρκέσει η αποχή από τα γήπεδα, δεν θα αφήσουμε να μας ανακόψει την πορεία προς το δρόμο των επιτυχιών»

ΠτΘ: Πόσο δύσκολο είναι το γεγονός πως μετά από 2 μήνες προετοιμασίας και μετά από 4 επίσημα παιχνίδια, πάλι σταματάνε τα πάντα;
Α.Λ.:
Πρόκειται για μία κατάσταση που πλήττει όλον τον κόσμο και την καθημερινότητα όλων. Σίγουρα την στιγμή που ο κόσμος χάνει δουλειές και δεν ξέρει του τι ξημερώνει, είναι αστείο να μιλάμε για ποδόσφαιρο αλλά σίγουρα νιώθουμε μία πίκρα, γιατί ήμασταν σε εξαιρετική κατάσταση. Ευελπιστώ πως θα βρεθεί λύση σε αυτήν την υγειονομική κρίση, να γυρίσουμε υγιείς όλοι και είμαι σίγουρος πως είναι τέτοιο το δέσιμο μεταξύ μας που δεν θα αφήσουμε να μας επηρεάσει κανένα διάστημα αποχής, όσο και αν είναι αυτό. Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει ο Πανθρακικός στο δρόμο των επιτυχιών.

ΠτΘ: Αρκετός κόσμος είναι πικραμένος από κάποια λάθη του παρελθόντος, τα οποία απομάκρυναν το φίλαθλο κοινό από το ΔΑΚ. Εισπράττεις εσύ τέτοια σχόλια;
Α.Λ.:
Σίγουρα ναι. Λάθη έγιναν αλλά είναι μεγαλύτερο λάθος να στεκόμαστε σε αυτά και να μην κοιτάμε πώς θα φτιάξουμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον χωρίς να επαναλάβουμε αυτά τα λάθη. Πιστεύω πως η νέα προσπάθεια που γίνεται είναι σε σωστά βήματα και θεωρώ πως αν συνεχιστούν οι επιτυχίες τότε θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου και ίσως ενεργοποιηθούν και περισσότεροι στα κοινά της ομάδας.

«Με τον Νίκο Μπαχαρίδη έχουμε αναπτύξει μία τρομερή σχέση και χημεία»

ΠτΘ: Η παρουσία του Νίκου Μπαχαρίδη έπαιξε ρόλο στην επιστροφή σου στον Πανθρακικό;
Α.Λ.:
Σίγουρα ο κόουτς είναι μία σημαντική παρουσία για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης. Έζησε μεγάλες στιγμές με την φανέλα του Πανθρακικού και έχει όλα τα εχέγγυα για να τα ζήσει και σαν προπονητής. Σαν άνθρωπος έχει την ικανότητα να σε κερδίσει και να πάρει από σένα το 101% των δυνατοτήτων σου. Σαν προπονητής συνεργαστήκαμε πρόσφατα και στον Ίασμο, όπου πανηγυρίσαμε το νταμπλ. Γενικά τον εκτιμάω απεριόριστα και θεωρώ πως και αυτός έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου οπότε θεωρώ ότι είναι το μυστικό της καλής χημείας που έχουμε αναπτύξει.

«Πρέπει όλοι να στραφούν στην ενασχόληση εκατοντάδων παιδιών με το ποδόσφαιρο στη Ροδόπη» 

ΠτΘ: Ήσουν μέλος της ομάδας που το 2009 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων εκπροσωπώντας την ΕΠΣ Θράκης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία φθίνουσα πορεία στο επίπεδο Ροδόπης. Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει κατά τη γνώμη σου;
Α.Λ.:
Σίγουρα δεν είμαι ο αρμόδιος αλλά μπορώ να εκφέρω μία άποψη γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο και θέλω την πρόοδο του. Το πρώτο βήμα είναι να γίνουν περισσότερες ακαδημίες σε όλον τον νομό, όπως βλέπω ότι έγινε μία προσπάθεια σε Ξυλαγανή, Πολύανθο, Μίσχο και Νέο Σιδηροχώρι. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι διέξοδος και χρειάζεται να δώσουμε την ευκαιρία στο παιδί ακόμα και του πιο απομακρυσμένου χωριού να δώσουμε την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο και να βελτιωθεί σε αυτό. Μετά από εκεί, χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των ακαδημιών, καλή πρόθεση και η ΕΠΣ Θράκης να δίνει συνεχώς κίνητρα σε ομάδες ώστε να προβούν στην μεγαλύτερη στελέχωση των ακαδημιών. Όσο περισσότερα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να βγάλουμε ποδοσφαιριστές. Και αν δεν βγουν αθλητές, μπορούν να βγουν φίλαθλοι, διαιτητές, παράγοντες ή γενικότερα άνθρωποι του αθλητισμού. Οπότε για μένα το στοίχημα είναι να δώσουμε όλοι βαρύτητα στις ακαδημίες. Και ένα δεύτερο στοιχείο που πρέπει να προσέξουν οι παράγοντες είναι να μην στηρίζονται αποκλειστικά στους φοιτητές. Εννοείται πως υπάρχουν αξιόλογα και ταλαντούχα παιδιά, αλλά νομίζω πως σε κάποιο σημείο χάθηκε η ισορροπία και δεν έδιναν καθόλου προσοχή στο ντόπιο στοιχείο.

«Εύχομαι τα παιδιά των ακαδημιών του Πανθρακικού να πάρουν την θέση μας σε λίγα χρόνια»

ΠτΘ: Στον Πανθρακικό βλέπουμε πως και εκεί υπάρχει μεγάλη προσοχή στις ακαδημίες.
Α.Λ.:
Ναι πραγματικά και με χαροποιεί πολύ αυτό. Μου αρέσει πολύ να βλέπω παιδιά με μπλούζες και μπουφάν της ομάδας μας. Όταν με το καλό επιστρέψουμε στην καθημερινότητα περιμένω όλα αυτά τα παιδιά στις κερκίδες του ΔΑΚ και ελπίζω σε λίγα χρόνια αυτοί να πάρουν τη θέση μας στο γήπεδο και εμείς να τα χειροκροτάμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.