Επιτελους φως για την επισκευη της εισοδου της παλιας Νομαρχιας

Θα αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα μάρμαρα που έχουν κάνει επικίνδυνη την εξωτερική σκάλα του κτιρίου

Θα κατασκευαστεί επίσης ράμπα ΑμεΑ στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΑΜΘ

Στην επισκευή της εισόδου της παλιάς Νομαρχίας θα προχωρήσει, επιτέλους, το επόμενο διάστημα η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, στο πλαίσιο ευρύτερου έργου που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε διάφορα κτίρια της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Να υπενθυμίσουμε πως η είσοδος της παλιάς Νομαρχίας βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια, ενώ μάλιστα αποτέλεσε και αφορμή αντιπαράθεσης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Τσαλικίδη και του επικεφαλής της παράταξης της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Κώστα Κατσιμίγα.

Φαίνεται πως τελικά ο κύβος ερρίφθη, και πλέον θα προχωρήσει η επισκευή, μέσω διαγωνισμού της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, προϋπολογισμού 387.096,78 Ευρώ, που συμπεριλαμβάνει εργασίες σε κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες στην Κομοτηνή, επί των οδών Φιλίππου 82, Γ. Κακουλίδη 1, Συμεωνίδου &Υψηλάντου γωνία, και Σισμάνογλου 78.

Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν στα κτίρια

Σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτίριο της Διεύθυνσης Υγείας, που αφορούν την κατασκευή νέας ράμπας ατόμων και αμαξιδίων και WC ΑμεΑ, με στόχο την απρόσκοπτη προσπέλαση των κτιριακών υποδομών από ΑμεΑ. Σε συνεργασία του αναδόχου με την Υπηρεσία θα εκδοθεί η απαραίτητη άδεια κοπής των δέντρων στον προαύλιο χώρο της Δ/νσης Υγείας, διότι πρόκειται για 2 πεύκα μεγάλης ηλικίας και ύψους, τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα και η εργασία κοπής τους θα αποζημιωθεί με δαπάνη από το κονδύλιο των απολογιστικών.

Επίσης πρόκειται να αντικατασταθεί το σύστημα ψύξης – θέρμανσης του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας με αντλίες θερμότητας, όπου θα γίνει τοπική επισκευή επιχρισμάτων όπου απαιτηθεί και εσωτερικοί χρωματισμοί στο κεντρικό κτίριο Περιφέρειας, μετά την τοποθέτηση και λειτουργία του συστήματος ψύξης – θέρμανσης. Θα αντικατασταθούν οι εσωτερικές πόρτες των γραφείων στο ισόγειο του κτιρίου και θα τοποθετηθεί νέο κούφωμα αλουμινίου αντίστοιχο με το υφιστάμενο(έγχρωμο), στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας, προκειμένου να δημιουργηθεί ανεμοφράκτης.

Τοπική επισκευή επιχρισμάτων και χρωματισμών θα γίνει και στο κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της ΠΑΜΘ επί της οδού Σισμάνογλου, ενώ θα τοποθετηθεί δίχτυ σκίασης στους χώρους στάθμευσης οχημάτων, στα κτίρια της Περιφέρειας επί της οδού Φιλίππου.

Τέλος οι εργασίες συντήρησης στο κτίριο που στεγάζει την έδρα της ΠΕ Ροδόπης(πρώην Νομαρχία), δεν περιορίζονται στην αντικατάσταση μαρμάρων στην είσοδο από την πλευρά του πάρκου, αλλά περιλαμβάνουν και την επισκευή επαλειφόμενου στεγανωτικού στο δώμα του κτιρίου, και τη συντήρηση των μεταλλικών ραμπών και της εξωτερικής μεταλλικής σκάλας της αίθουσας συνεδριάσεων.

Επίσης από το κονδύλιο των απολογιστικών, θα αποζημιωθούν μικροσυντηρήσεις και αντικαταστάσεις κλειδαριών, πόμολων, μηχανισμών επαναφοράς, όπου απαιτούνται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.