“The Undoing”: Ενδιαφερον και πολλα υποσχομενο

tv΄s... inspector

Πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου έκανε η νέα μίνι σειρά της HBO “TheUndoing”, με τη NicoleKidmanσε ρόλο πρωταγωνίστριας, αλλά και παραγωγού, με τη σειρά να αποτελεί το νέο της τηλεοπτικό βήμα μετά το “BigLittleLies”. Ακολουθώντας τον προκάτοχό της, η σειρά είναι και αυτή διασκευή βιβλίου, συγκεκριμένα του “You should have known” της Jean Hanff Korelitz, ενώ τη διασκευή του και τη συγγραφή της σειράς ανέλαβε ο DavidE.Kelley, όπως και στο “BigLittleLies”.

Η σειρά ξεκινά παρουσιάζοντας τη ζωή τής Grace Fraser (Nicole Kidman), μιας πετυχημένης ψυχοθεραπεύτριας που είναι παντρεμένη με έναν επίσης επιτυχημένο ογκολόγο (Hugh Grant). Η Grace έχει φτιάξει μια ευτυχισμένη οικογένεια και έχει βολευτεί στα υψηλά κοινωνικά στρώματα της Νέας Υόρκης, παρότι και αυτή και ο σύζυγός της εκφράζουν συχνά στο επεισόδιο αποστροφή για τις συνήθειες και τους ανθρώπους που τους περιτριγυρίζουν. Την αψεγάδιαστη ζωή αυτών των ανθρώπων όμως έρχεται να κλονίσει η Elena, μία νεαρή μητέρα δύο παιδιών που, με υποτροφία, το ένα μπαίνει στο πολυτελές σχολείο που πηγαίνει και το παιδί της Grace και άλλα παιδιά ευκατάστατων οικογενειών. Η Elena, αρκετά διαφορετική από τις άλλες μητέρες και χωρίς την ίδια οικονομική άνεση, προκαλεί σύγχυση σε αυτές, ενώ η Grace είναι η μόνη με την οποία έρχεται κοντά. Η ίδια η Elena όμως δείχνει αρκετά αλλόκοτη και περίεργη και, στα μισά του επεισοδίου, μαθαίνουμε πως βρέθηκε δολοφονημένη την ίδια στιγμή που ο σύζυγος της Grace–και μοναδικός αξιαγάπητος χαρακτήρας σε ολόκληρο το επεισόδιο– εξαφανίζεται.

Οφείλω να ομολογήσω πως ξεκίνησα να βλέπω το πρώτο επεισόδιο αρκετά προκατειλημμένος και σίγουρος πως θα έβλεπα ένα ακόμη “BigLittleLies”. Δεν θα με χάλαγε αν σκεφτεί κανείς πόσο υπερβολικά διασκεδαστικό ήταν να βλέπεις τη Nicole Kidman, τη Reese Witherspoon, τη Laura Dern, τη Meryl Streep και άλλες “A-list” ηθοποιούς να μπλέκουν σε ατέλειωτα δράματα, σκάνδαλα και φυσικά έναν φόνο. Αλλά δεν θα ήθελα και να δω το ίδιο πράγμα–και μόνο με τηNicoleKidman. Όπως και να ’χει όμως, για καλή μου τύχη, διαψεύστηκα από το πρώτο κιόλας τέταρτο του επεισοδίου. Προσωπικά με κέρδισε από τους τίτλους ακόμη, όπου βλέπουμε ένα μικρό κοριτσάκι, σχεδόν ολόιδιο εμφανισιακά με τον χαρακτήρα της Nicole Kidman, να παίζει και, ενώ εμφανίζονται τα ονόματα των συντελεστών το ένα μετά το άλλο, ακούμε την Kidman να τραγουδάει το “Dream a little dream of me”.

Η σειρά παρότι θυμίζει αρκετά το “Big Little Lies”, αν σκεφτεί κανείς πως και οι δύο σειρές πέραν του ότι μοιράζονται την ίδια πρωταγωνίστρια και τον ίδιο σεναριογράφο, αφορούν τις ζωές πλούσιων οικογενειών και έχουν μπόλικο μυστήριο, φαίνεται ήδη από το πρώτο κιόλας επεισόδιο πολύ διαφορετική. Με λιγότερη υστερία –αυτό θα μπορούσε να είναι και στα μείον, γιατί όποιος πει πως δεν θέλει να βλέπει τη Laura Dern να ουρλιάζει “I said thank you” ψεύδεται και το ξέρει–, λιγότερο δράμα, περισσότερο μυστήριο και χωρίς να έχει στο επίκεντρο τις πλούσιες μητέρες και το οικογενειακό δράμα. Το “The Undoing” καταφέρνει λοιπόν να μην γίνει ένα ακόμη “Big Little Lies”.

Η Nicole Kidman κρατά έναν ρόλο που της ταιριάζει περισσότερο από αυτόν της Celeste Wright στο “Biglittle Lies”και, έχοντας μία αρκετά πιο ενδιαφέρουσα ηρωίδα να ερμηνεύσει, αρπάζει την κάθε ευκαιρία για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα τόσο στις εκφράσεις της όσο και στις κινήσεις της. Εξαιρετικός είναι και ο HughGrantστον ρόλο ενός αξιαγάπητου ογκολόγου, που, παρά τις επιπτώσεις που έχει η δουλειά του στην ψυχολογία του, καταφέρνει να έχει χιούμορ και να είναι η ψυχή της πρεμιέρας –ελπίζουμε πως δεν θα αποδειχτεί ένοχος για κάτι, πράγμα χλωμό βέβαια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Οι δυο τους έχουν πολύ καλή χημεία και καταφέρνουν να πείσουν ως ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Σε έναν ιδιαίτερο ρόλο συναντάμε και τη Matilda De Angelis που υποδύεται την Elena Alves, την καινούργια μητέρα που έρχεται στη σχολική κοινότητα και ταράζει τα νερά μόλις λίγες μέρες πριν πεθάνει. Η Elena είναι αρκετά μυστήρια, περίεργη και αλλόκοτη, και η MatildaDeAngelis καταφέρνει να φέρει τον ρόλο εις πέρας σε σκηνές πολύ πολύ άβολες για τον οποιονδήποτε ηθοποιό, αφού εμφανίζεται στην κάμερα εντελώς γυμνή σε μία από τις σκηνές της και η ίδια η ηθοποιός έχει πει χαρακτηριστικά για τη σκηνή αυτή πως η γυμνότητά της είχε σκοπιμότητα και ήταν λειτουργική για την ιστορία γιατί είναι πολύ σημαντικό να κάνει την Grace (NicoleKidman) αλλά και τον θεατή να νιώσει άβολα.

Ατμοσφαιρική, καλοφτιαγμένη, με άρτια σκηνοθεσία, καλό σενάριο, ενδιαφέρουσα πλοκή και εξαίρετες ερμηνείες η πρεμιέρα του “TheUndoing” σε κάνει σίγουρα να ανυπομονείς για τη συνέχεια, ενώ τα καλά της στοιχεία σε βοηθούν να κάνεις τα στραβά μάτια σε ορισμένες της ατέλειες, όπως τηνκακή επιλογή των soundtracks, που,παρότι είναι υπέροχα,τις περισσότερες φορές δεν ταιριάζουν με την κατάσταση των ηρώων στην εκάστοτε σκηνή. Με λιγοστές λοιπόν ατέλειες το “The Undoing” δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να αποδειχτεί ένα πολύ δυνατό ψυχολογικό θρίλερ.

Το “The Undoing” αν και είχε αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας τις 10 Μαΐου, λόγω όμως κορωνοϊού μετατέθηκε για τις 25 Οκτωβρίου όπου έκανε πρεμιέρα στοHBO. Αποτελεί τη δεύτερη τηλεοπτική παραγωγή της εταιρίας της Nicole Kidman, “Blossom Films”, και την πρώτη της συνεργασία με τον Hugh Grant. Όλα τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην πόλη της Νέας Υόρκης και στο Kingston της Νέας Υόρκης, ενώ προγραμματισμένα γυρίσματα στο Shelter Island και στo Hamptons, που θα διαρκούσαν τρεις μέρες και θα περιείχαν σκηνές με ελικόπτερα και συλλήψεις, ακυρώθηκαν λόγω αντιρρήσεις των κατοίκων.

*Ο Κaza G. είναι μαθητής Γυμνασίου και τηλεοπτικός «περιπατητής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.