Η πανδημια δεν αποθαρρυνε τον Συλλογο Καρκινοπαθων Ροδοπης

Υλοποίησε τις καθιερωμένες δράσεις του για τον Καρκίνο του Μαστού και ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους

Ο Οκτώβρης έχει καθιερωθεί ως ο μήνας πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί πλήθος δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση.

Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας covid-19 οι δράσεις αυτές τροποποιήθηκαν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία αλλά ο σκοπός συνέχισε να είναι ο ίδιος. Έτσι σε όλη την έκταση της Ροδόπης πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με τον Σύλλογο σε σχετική του ανακοίνωση να ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενος.

Τα «ευχαριστώ» του Συλλόγου

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

«Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής  τον Πρόεδρο Νότη Χαραλαμπίδη και τον δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο αυτοεξέτασης το μήνα αυτό μαζί με τον λογαριασμό του νερού έτσι ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με ασφάλεια.

Ακόμη  να ευχαριστήσουμε το Νοσοκομείο Κομοτηνής και την διοικήτρια κα Γιαμουστάρη Μάγδα καθώς πραγματοποιήθηκαν επιπλέον Μαστογραφίες κατ εξαίρεση της λίστας δίνοντας την ευκαιρία να εξετασθούν όλες οι ανασφάλιστες γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή στη δράση αυτή.

Επιπλέον ευχαριστούμε  τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη για την στήριξη του δίνοντας μας την ευκαιρία να βρισκόμαστε –τηρώντας τα μέτρα και τις απαραίτητες αποστάσεις- στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής όλα τα Σάββατα του Οκτωβρίου με ενημερωτικές δράσεις , ενώ ταυτόχρονα υπήρχε για όλο το μήνα φωτισμός του σιντριβανιού στα Χρώματα του Ροζ υπενθυμίζοντας στις γυναίκες της πόλης μας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Ευχαριστούμε τον αντιπεριφέριάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη για τον φωτισμό του κτιρίου της αντιπεριφέρειας την παγκόσμια ημέρα της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Rocheκαι το TvRodopi για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση τηλεοπτικής και διαδικτυακής εκδήλωσης στα πλαίσια της παγκόσμια ημέρας πρόληψης του καρκίνου του μαστού στις 25 Οκτωβρίου καθώς και στις ομιλήτριες την κα Φωστήρα Φλωρεντία και την κα Φούντζηλα Έλενα.

Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου και τον Δήμαρχο Οντέρ Μουμίν για την βράβευση του Συλλόγου καθώς και για την ευκαιρία που έδωσε, να ενημερωθούν έγκυρα  από τον Μαστολόγο, σε μια κλειστή εκδήλωση, γυναίκες που κατοικούν ή εργάζονται στο Δήμο. Ευχαριστούμε τον κ Τσαντήλα Βλάσιο για την παρουσία του στην εκδήλωση, στην οποία πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία και ψηλάφηση σε όσες γυναίκες το επιθυμούσαν.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ Ντίνο Χαριτόπουλο για την στήριξη και την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε -σεβόμενοι τα μέτρα και τους κανόνες που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ- δράσεις ενημέρωσης τόσο στην Ξυλαγανή όσο και στις Σάπες. Ακόμη να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο γυναικών Ξυλαγανής για την δράση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε από κοινού.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που με δωρεά προς στο σύλλογο προμηθεύτηκαν τα μπλουζάκια και συμμετείχαν σε ένα διαφορετικό (διαδικτυακό) περπάτημα φέτος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι αρωγός στην προσπάθειά μας».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.