Στο πορτοκαλι η Ροδοπη λογω της ραγδαιας αυξησης των κρουσματων

75 καταγράφηκαν μόνο την Τρίτη

Στο πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού θα βρίσκεται από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου η Ροδόπη, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε. Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στην πόλη μας κρατούνταν σταθερά γύρω στα 20 την ημέρα, αλλά μετά την «ηρεμία» της Δευτέρας με ένα κρούσμα, ήρθε η καταιγίδα της Τρίτης, με 75 κρούσματα να καταγράφονται στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, αριθμός ρεκόρ για την περιοχή μας.

Για αυτό και από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η περιοχή μας θα βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού.

Έκρηξη στα 1.259 κρούσματα είχαμε και πανελλαδικά, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ξεπερνώντας και μάλιστα κατά πολύ, για πρώτη φορά το ορόσημο των 1.000 περιστατικών σε μία ημέρα.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 12 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 593.

Παράλληλα, 102 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τι μέτρα θα ισχύουν από την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr, το επίπεδο 3 τα κυριότερα μέτρα που περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 έως 05:00.Εξαιρούνται μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας).
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Για τις συναθροίσεις προβλέπεται όριο ως εννιά άτομα με μάσκες, τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και σύσταση για περιορισμό επισκέψεων από άτομα διαφορετικών νοικοκυριών.
  • Μάσκα στο προσωπικό και αναστολή επισκεπτηρίου σε δομές πρόνοιας (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ξενώνες, κ.λπ.).

Αναλυτικότερα όλα τα μέτρα για το Επίπεδο 3 – Αυξημένης επιτήρησης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.