Ανα ταξη οπου ειναι δυνατον το κλεισιμο στο ΔΠΘ και οχι συνολικα σε Τμηματα

Με όλες τις προφυλάξεις συνεχίζονται τα μαθήματα στις τάξεις που δεν είχαν κρούσματα στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας

Συνεχείς είναι οι συνεδριάσεις της επιτροπής του ΔΠΘ για τα νέα κρούσματα COVID-19 στο Πανεπιστήμιο, με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών, των κοσμητόρων και των προέδρων των τμημάτων που λειτουργούν δια ζώσης, ώστε να γίνεται αποτίμηση της κατάστασης και να συνεχιστεί όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα η λειτουργία των τμημάτων.

Οι αποφάσεις πάντα λαμβάνονται ανάλογα με τα κρούσματα και τη διασπορά, σημείωσε η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, σημειώνοντας πως οι συνεδριάσεις αυτές γίνονται σε καθημερινή βάση.

Ήδη όπου είναι δυνατόν κλείνουν συγκεκριμένες τάξεις των Τμημάτων όπου εντοπίζονται κρούσματα, όπως έγινε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, όπου σε αντίθεση με το ΤΕΦΑΑ, όπου η διασπορά ήταν σημαντική και έκλεισε όλο, δεν έκλεισε όλο το Τμήμα, μόνο συγκεκριμένες τάξεις όπου βρέθηκε κρούσμα.

Τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν κανονικά, και στη συνέχεια, μετά από δύο εβδομάδες, πιστεύουν πως και όσα ανεστάλησαν θα συνεχίσουν δια ζώσης.

Προς το παρόν άλλωστε πέρα του προβλήματος που δημιουργήθηκε στο ΤΕΦΑΑ, τα περισσότερα τμήματα στην Κομοτηνή συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία τους (τα μόνα τμήματα που κάνουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως μαθήματα στην Κομοτηνή είναι η Νομική και το Οικονομικών Επιστημών).

Η κ. Γαβριηλίδου σημείωσε πως στην αίθουσα όλοι οι φοιτητές είναι συνεργάσιμοι, τηρούνται όλα τα μέτρα και από τους διδάσκοντες, με τα κρούσματα να φαίνεται να προέρχονται από εξωτερικούς συνωστισμούς.

Πάντως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διδασκαλία εντός των τάξεων, βοήθησε στο να περιοριστούν και οι τάξεις που έκλεισαν, μιας και είχαν ακριβή εικόνα ποιο χρειαζόταν να κλείσει.

Κάθε τάξη, σημείωσε, κάνει σε συγκεκριμένη αίθουσα, δηλαδή το πρώτο έτος, από το Α-Μ σε συγκεκριμένη αίθουσα, το υπόλοιπο σε άλλη αίθουσα, οι ειδικεύσεις και αυτές είχαν την δική τους αίθουσα, και έτσι ήταν απολύτως απομονωμένα, και έτσι μπορεί το Τμήμα να συνεχίσει να διδάσκει τους φοιτητές δια ζώσης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.