Επανερχεται το αιτημα της κατα τοπους ενημερωσης για την πορεια της πανδημιας

Της Έκδοσης

Το αίτημα της πιο συγκεκριμένης και λεπτομερούς ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σε σχέση με την πορεία της πανδημίας επανέρχεται μαζί με την εμφάνιση του δεύτερου κύματος που βρίσκεται εν εξελίξει. Και μάλιστα δια στόματος των επιστημονικά αρμοδίων, ήτοι της ιατρικής κοινότητας της Ροδόπης, που δια μέσου τόσο της χθεσινής ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης όσο και των δηλώσεων του προέδρου του Κωνσταντίνου Χαριτόπουλου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» επισημαίνει την αναγκαιότητα ως μέτρο «αφύπνισης» των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ένα αίτημα που βεβαίως έχει επισημανθεί πολλάκις και στον δημόσιο λόγο και μάλιστα δια στόματος των ίδιων των «λειτουργών» του, ήτοι των δημοσιογράφων, στο πρώτο κύμα της πανδημίας που βέβαια σε επίπεδο ΠΑΜ-Θ μάλλον ως «φωνή βοώντων εν τη ερήμω» αντιμετωπίστηκε από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, ήτοι την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και την κυβέρνηση που επέμεινε στο μοντέλο της «αποκλειστικότητας» του ΕΟΔΥ.

Μια πιο συγκεκριμένη και λεπτομερής ενημέρωση που όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα πέραν «αφύπνισης» που ενδεχομένως θα προσέφερε, απουσία αποσπασματικών ενημερώσεων ή «λογικών» συμπερασμάτων των χρηστών των social media, τουλάχιστον την δυνατότητα της παρουσίασης των δεδομένων της πανδημίας στην πραγματική τους διάσταση και κατ’ επέκταση θα έθετε τέλος σε φαινόμενα fake news, του φόβου και της ανασφάλειας που αυτά δημιουργούν ακόμα και σε φαινόμενα στοχοποιήσεων ανθρώπων, φορέων κ.ο.κ. που συνεχίζονται ακάθεκτα.

Αν μη τι άλλο μόνο ενισχυτικά θα μπορούσε να λειτουργήσει στην όλη διαχείριση της κατάστασης. Κι αν η άποψη των δημοσιογραφούντων δεν λογίζεται ως «βαρύτητας» ίσως η κατατεθειμένη πλέον άποψη της ιατρικής κοινότητας μπορεί αυτή τη φορά να πείσει.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.