Περιφερειακη Συνθεση: «Η πανδημια “προελαυνει” στη Ροδοπη – Ο Περιφερειαρχης τι κανει;»

Μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της Περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας ζητά η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης

Ενεργότερο ρόλο της Περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας στη Ροδόπη ζητά η Περιφερειακή Σύνθεση μετά τη διαπίστωση αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που έχουν «χτυπήσει» ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, διά της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Φελίνας Καζάκου – Βρούζου κάλεσε τους αρμόδιους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η επέλαση του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα αρχικά, αλλά συνεκδοχικά και σε όλη την περιοχή.

Άλλωστε όπως υπενθυμίζει η παράταξη, οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης γενίκευσης της κατάστασης, είναι γνωστές και οι πληγές από το προηγούμενο lockdown είναι ακόμη ανοικτές.

Μάλιστα η Περιφερειακή Σύνθεση επικαλείται την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ του πρωθυπουργού και των Περιφερειαρχών κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συνεργασία τους λέγοντας τους: «είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος, αλλά και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες» για να δηλώνει την πρόθεση και τη διάθεσή της να συνεργαστεί όπου και όπως χρειάζεται. Με την προϋπόθεση όμως «να δούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους» κάτι που, όπως εκτιμά η περιφερειακή παράταξη εκτιμά, «ως τώρα όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά αυτή η “σιγή ασυρμάτου” μας ανησυχεί και μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Περιφερειάρχης “δεν λαμβάνει μηνύματα”».

«Ελπίζουμε να συνέλθει πριν να είναι πολύ αργά» σημειώνει με νόημα η παράταξη κλείνοντας την ανακοίνωσή της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.