Συνεχης η επιφυλακη και αμεσα τα μετρα απο την Διευθυνση Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης Ροδοπης

Μαίρη Κοσμίδου: «Να μην εφησυχάζουμε και να μην επαναπαυόμαστε, να χρησιμοποιούμε τη μάσκα και να προσέχουμε τις επαφές μας, ώστε να σπάσουμε αυτή την αλυσίδα»

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, και ό,τι πρέπει να γίνει, ακολουθείται τυπικά και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε σχολείου και της κάθε κατάστασης» σημειώνει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, που τις τελευταίες μέρες είχε αναλάβει το κυριότερο βάρος της διαχείρισης των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης.

Ήδη βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρούσματος ένα τμήμα στο 3ο Γυμνάσιο, ένα τμήμα στο 3ο Λύκειο, και όλη η Β΄ τάξη του 1ου ΓΕΛ, όπου εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα, ενώ κρούσμα εντοπίστηκε και στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Όπως ανέφερε, όλα τα κτίρια, και όχι μόνο οι αίθουσες όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, έχουν απολυμανθεί, όλοι οι γονείς έχουν ενημερωθεί, οι εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί και αυτοί σε καραντίνα αντίστοιχων ημερών.

Με την αναφορά επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται τόσο η ίδια όσο και ο Υπεύθυνος του σχολείου, και συμπληρώνεται η φόρμα ιχνηλάτησης, όπου καταγράφονται τα στοιχεία του κρούσματος και οι στενές επαφές, στις οποίες περιλαμβάνονται οι συμμαθητές του αλλά και οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν 48 ώρες πριν τον εντοπισμό του κρούσματος στο Τμήμα.

Η φόρμα αυτή διαβιβάζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες με την απόφαση αναστολής να εκδίδεται, ανάλογα με την κατάσταση, είτε για ένα Τμήμα, ή όπως στην περίπτωση του 1ου ΓΕΛ, σε όλη την τάξη, μιας και υπήρχε διασπορά γιατί ουσιαστικά, λόγω των τμημάτων Γενικής παιδείας και προσανατολισμού, πολλαπλές επαφές για το κρούσμα, και όντως στο ίδιο τμήμα προσανατολισμού, εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα.

Στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής εντοπίστηκε κρούσμα και αναμένεται γνωμοδότηση, όμως το σχολείου ουσιαστικά δεν λειτούργησε την Παρασκευή, γιατί έγινε γενική απολύμανση σε όλο το σχολείο, και τα παιδιά έμειναν έξω μέχρι την 2η ώρα, όταν και αποχώρησαν.

Γενικότερα πάντως η Διεύθυνση παραμένει σε επιφυλακή, με την κ. Κοσμίδου να τονίζει πως η εγρήγορση θα πρέπει να υπάρχει σε όλους, όσο βλέπουν πως τα πράγματα δεν είναι καλά, «να μην εφησυχάζουμε και να μην επαναπαυόμαστε, να μην συγχρωτιζόμαστε σε κλειστούς χώρους τώρα, που ο καιρός είναι ακόμα καλός, να χρησιμοποιούμε τη μάσκα και να προσέχουμε τις επαφές μας, ώστε να σπάσουμε αυτή την αλυσίδα» όπως ανέφερε.

«Εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε τι θα γίνει αύριο, από το τι κάναμε χθες και σήμερα» σημείωσε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.