Δυο ασυμπτωματικα θετικα κρουσματα Covid-19 στο Τμημα Κοινωνικης Εργασιας

Αναστέλλονται τα δια ζώσης μαθήματα και συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης

Αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Ροδόπη, καθώς σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες εντοπίστηκαν θετικά ακόμα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΔΠΘ.

Ειδικότερα τα δύο νέα κρούσματα αφορούν στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ που εδρεύει στην Κομοτηνή, και το οποίο έχει λάβει ήδη την απόφαση της αναστολής των δια ζώσης θεωρητικών μαθημάτων του που ξεπερνούν τα 50 εγγεγραμμένα άτομα και την συνέχισή τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Το Τμήμα έχει ήδη αποφασίσει την διενέργεια πρακτικής άσκησης των φοιτητών κανονικά, στο πλαίσιο που ορίζει η κοινή Υπουργική Απόφαση, και επειδή η πρακτική άσκηση συνδέεται άρρηκτα με την απόκτηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού με την ολοκλήρωση των σπουδών. Για το λόγο αυτό το Τμήμα οργάνωσε ένα συστηματικό πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης εντός της Περιφέρειας της Θράκης στο οποίο περιλαμβάνονται συστηματικά σεμινάρια, διαδικασίες εποπτείας και συμβουλευτικής καθώς και εξετάσεις για τον έλεγχο του COVID-19.

Tα δύο θετικά κρούσματα εμφανίστηκαν στο Τμήμα ανάμεσα στους φοιτητές/τριες που διεξάγουν την πρακτική τους άσκηση.  Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά καθώς και οι επαφές τους που συμμετείχαν μαζί τους στην πρακτική άσκηση, έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών. Ωστόσο, συνεχίζουν κανονικά την πρακτική τους άσκηση και την εποπτεία, εξ’ αποστάσεως.  Παράλληλα, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και σήμερα έγινε ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση στις επιφάνειες και τους χώρους του Τμήματος. Επίσης οι δύο φορείς πρακτικής άσκησης στη Κομοτηνή έχουν ενημερωθεί σχετικά ενώ και τα δύο άτομα που βρέθηκαν θετικά στο test είναι ασυμπτωματικά. Το Τμήμα έχει δώσει σχετικές οδηγίες για την πρόληψη της διάδοσης στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΕΟΔΥ και του Πρυτανικού Συμβουλίου, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του.

Είναι απαραίτητο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τμήματος , τα άτομα που βρέθηκαν θετικά καθώς και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους, να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών για λόγους πρόληψης της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.