ΕΛΜΕ Ροδοπης: «Μαζικα τεστ Covid-19 σε μαθητες και εκπαιδευτικους τωρα!»

Απαιτεί το «αυτονόητο» μετά τα νέα κρούσματα σε σχολεία στη Κομοτηνή

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο 1ο ΓΕΛ και στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 15 ημερών οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που δίδασκαν στις αντίστοιχες τάξεις και τμήματα, η ΕΛΜΕ Ροδόπης αναφέρει ότι προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των  σχολείων, αλλά και στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δεν ζητήθηκε ωστόσο, έως αυτή τη στιγμή από κανέναν μαθητή ή εκπαιδευτικό να κάνει τεστ για COVID-19, μια εντελώς απαράδεκτη στάση της πολιτείας, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ.

Γι’αυτό η ΕΛΜΕ Ροδόπης απαιτεί το «αυτονόητο» σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Κάθε φορά που αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος, τάξης ή μιας σχολικής μονάδας να προβλέπονται προαιρετικά δωρεάν μοριακά τεστ για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό). Το τονίζουμε για πολλοστή φορά: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ούτε εμείς, ούτε οι μαθητές μας ούτε οι οικογένειες μας ούτε και οι οικογένειες των μαθητών μας.

Περιμένουμε από την Πολιτεία να εξασφαλίσει συνθήκες, τα ελάχιστα  προαπαιτούμενα για τη διδασκαλία, την ομαλή συνέχιση της λειτουργικής σχέσης εκπαιδευτικών – μαθητών. Προσωπικό  καθαριότητας, μέτρα για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων, διασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας, περιοδικούς ελέγχους – δωρεάν προαιρετικά τεστ για τα μέλη της σχολικής κοινότητας κ.ά.».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.