Περιφερειακη Συνθεση: «Ο Περιφερειαρχης “βλεπει τα τρενα να περνουν”»

Κριτική για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και την αδιαφορία της περιφέρειας από τη μείζονα αντιπολίτευση

Το θέμα του σιδηρόδρομου θίγει η Περιφερειακή Σύνθεση, λαμβάνοντας αφορμή από πρόσφατη παρουσίαση του Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε κ. Χρήστου Βίνη στην οποία αναφέρθηκε στα 24 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε η οποία όπως είπε έχει εκτελέσει έργο συνολικής αξίας 6,1 δις ευρώ σε 518 συμβάσεις και παρουσίασε το πλάνο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. για τις επόμενες 100 ημέρες αναφερόμενος και στον λεγόμενο «Ανταγωνιστικό Διάλογο».

Ασκώντας κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είναι εδώ και καιρό γνωστά, ωστόσο ο κ. Μέτιος και η ομάδα του επιμένουν να “βλέπουν τα τρένα να περνούν” και αποφεύγουν την συζήτηση του τόσο σημαντικού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο» για να τους καλέσει «έστω και τώρα, να καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης και να αναζητήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο “σιδηροδρομικό” μέλλον για την Περιφέρεια μας, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη».

Παράλληλα η Περιφερειακή Σύνθεση τονίζει πως «δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο η Διοίκηση αποφεύγει τη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα και η άρνηση αυτή μας οδηγεί αποκλειστικά στο συμπέρασμα ότι “δεν έχει τίποτα να πει”» και υπογραμμίζει με νόημα ότι «η συζήτηση για τη γνωμοδότηση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την μελέτη έργων σιδηροδρομικού δικτύου στην ΑΜΘ, με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης Μέτιου, αγνοείται εδώ και δύο μήνες».

«Αυτό όμως είναι θλιβερό» εκτιμά η περιφερειακή παράταξη και συμπληρώνει: «όπως είναι θλιβερό να ενημερωνόμαστε από τα δημοσιεύματα για πράγματα που γίνονται για μας, χωρίς εμάς».

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι στην παρουσίαση που συνόδευσε την εισήγηση του κ. Βίνη στο AIF στις 9/10 η ηλεκτροκίνηση σταματάει στον Προμαχώνα και διερωτάται αν «η Διοίκηση έχει εξετάσει άραγε αυτόν τον σχεδιασμό; Αν ναι, τι έχει να πει; Αν όχι, για ποιο λόγο απέχει;»

«Δυστυχώς, έτσι όπως κινείται η Διοίκηση δεν θα χάσουμε μόνο το λεγόμενο “τρένο της ανάπτυξης” αλλά και το πραγματικό, το οποίο όχι μόνο δεν φτάνει σε νέους προορισμούς, αλλά δεν περνάει ούτε από τους παλιούς!» υπογραμμίζει κλείνοντας η Περιφερειακή Σύνθεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.