Ετοιμοι να βοηθησουν οπου τους ζητηθει οι αποστρατοι αξιωματικοι του Στρατου

Την Κομοτηνή επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Στ. Κουτρής

Την αποστολή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, αλλά και την πρόθεσή των μελών της να στηρίξουν το έργο τους με όποιο τρόπο μπορούν, παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής σε φορείς της Ροδόπης την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Ο κ. Κουτρής είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Διοικητές των σχηματισμών της περιοχής και τον Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ, καθώς και με μέλη του παραρτήματος και τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Βουζουκίδη.

Έμφαση στην εξωστρέφεια από την ΕΑΑΣ

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, σημείωσε, ως ένα από τα παλιότερα ΝΠΔΔ της χώρας με ιστορία 83 ετών, έχει 35.000 περίπου μέλη, 45 παραρτήματα σε όλη τη χώρα, εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και γενικότερα έχει σαν σκοπό, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών τους, τη διεκδίκηση των συμφερόντων, και τη διατήρηση του ηθικού και εθνικού φρονήματος που απέκτησαν υπηρετώντας στον Ελληνικό Στρατό, και την προβολή αυτού στην κοινωνία.

Μετά τις αρχαιρεσίες τον Φεβρουάριο, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη τριετία, αποφάσισε να υιοθετήσει μια εξωστρεφή προσέγγιση προς τα παραρτήματά του αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, για αυτό και τους τελευταίους δύο μήνες έχουν ξεκινήσει επισκέψεις σε όλη τη χώρα.

Η Κομοτηνή είναι η 17η πόλη που επισκέπτεται ο κ. Κουτρής, και από όπου περνά παίρνει τον παλμό των μελών και επισκέπτεται τους τοπικούς φορείς, ενημερώνοντας για το έργο της Ένωσης, και τίθεται στο πλευρό τους ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν. «Είμαστε στο πλευρά των τοπικών αρχόντων ώστε να προαγάγουμε τους κοινούς σκοπούς σε κάθε κοινωνία» σημείωσε, και μέχρι τώρα έχουν αποκομίσει μια θετική πρόσληψη της παρουσίας τους, ενώ πολλά από τα παραρτήματά τους έχουν δράσεις εδώ και αρκετά χρόνια ως ενεργά μέρη της κοινωνίας.

Βοήθεια στην Πολιτική Προστασία και άλλους τομείς

Ένας τομέας στον οποίο θεωρούν πως θα ήταν πολύ χρήσιμοι, είναι στα θέματα της Πολιτικής Προστασίας, τόσο από πλευράς επιτελικής κατάρτισης στο οργανωτικό κομμάτι και την εκπόνηση σχεδίων, ώστε να παράξουν σημαντικό έργο επ’ ωφέλεια των τοπικών κοινωνιών. Επίσης μπορούν να βοηθήσουν και σε εθελοντικές αλλά και άλλες δράσεις. «Από εκεί και πέρα εμείς περιμένουμε προτάσεις και εισηγήσεις από τους τοπικούς άρχοντες, μιας και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε» ανέφερε, τονίζοντας πως μπορούν να αναλάβουν ενημερωτικό έργο όσο αφορά θέματα εθνικής ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων, θέματα γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων, τομείς με τους οποίους έχουν ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν διαμορφωμένες απόψεις και μπορούν να βοηθήσουν ώστε η τοπική κοινωνία να έχει μια εικόνα για αυτά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.