Καλες οι επισκεψεις, να δουμε και αν θα εχουν αποτελεσμα…

Απαρατήρητα

Πρέσβεις, πρόξενοι και επιτετραμμένοι πέρασαν τα τελευταία 24ωρα από την περιοχή μας, όπου συναντήθηκαν με πολλούς φορείς και είχαν συζητήσεις μαζί τους. Και ενώ οι συναντήσεις ως επί το πλείστον ήταν επισκέψεις γνωριμίας, μιας και είχαμε αλλαγές στις θέσεις, το θέμα είναι να έχουν και κάποια αποτελέσματα.

Γιατί καλή είναι η επαφή με τις ξένες χώρες, όμως οι διπλωμάτες τους, λειτουργούν και ως εκπρόσωποι των συμφερόντων εταιρειών των δικών τους χωρών, και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε πολλούς διπλωμάτες, αλλά λίγες εταιρείες.

Βέβαια, θα πείτε, και με το δίκιο σας, ο διπλωμάτης δεν θα πιάσει από το χεράκι τις εταιρείες να τις φέρει, πρώτα έρχονται αυτές, και στη συνέχεια ακολουθούν οι διπλωμάτες, πολλές φορές για να βοηθήσουν όλα να πάνε κάπως πιο γρήγορα (στην Ελλάδα η έμφαση είναι στο κάπως).

Οπότε καλές είναι οι επισκέψεις και το ενδιαφέρον, αλλά όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Γιατί διαφορετικά, μπορεί να μην μας αρέσουν και οι επενδύσεις που μπορεί να έρθουν, ή οι επενδυτές…
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.