Τον προστατη του Σωματος τιμησαν οι αστυνομικοι της ΑΜΘ

Θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμής του Αγίου Αρτεμίου

Τον προστάτη άγιο της, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, τίμησε η Ελληνική Αστυνομία την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, με εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή, το απόγευμα της Δευτέρας (19-10-2020) τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Ανήμερα της εορτής, 20 Οκτωβρίου, το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνος, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, τηρουμένων αυστηρά των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία βρίσκονται σε ισχύ.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 19 έως και τις 21 Οκτωβρίου, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, στην οποία συμμετείχε ενεργά το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.